Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Створили робота, який дихає і пітніє

Важливо

Американська компанія Thermetrics розробила для  Університету штату Арізона робота-манекена ANDI, який здатен пітніти, дихати, тремтіти і ходити. Сподіваються, що він допоможе краще зрозуміти вплив екстремальних температур на людське тіло.

Про це повідомляє сайт Університету.

Роботи, які пітніють, уже існують – їх використовують виробники одягу. Але ANDI унікальний тим, що його можна залучити до досліджень на вулиці. Таким чином науковці можуть дізнатися, як почуває себе тіло людини в умовах реальної екстремальної спеки та сонячної радіації.

“Він може імітувати теплові функції людського тіла та має 35 різних ділянок поверхні, які індивідуально контролюються за допомогою датчиків температури, датчиків теплового потоку та пор, через які виділяється піт”, – кажуть в університеті.

Також науковці кажуть, що терморегуляція тіла людини здорової і хворої на цукровий діабет буде різною. Роботів можна “калібрувати” під певні запити і перевіряти в різних умовах.

Як повідомляло BitukMedia, iнженери з Кембриджського університету розробили робота-кухаря. Він відтворює страви на основі кулінарних відеороликів. Дослідники навчили робота восьми простим рецептам салатів. Крім того, в результаті експерименту робот розпізнав та приготував новий, дев’ятий, рецепт, якому його не вчили.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі