П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

15 млн віртуальних особистостей – ООН шукає вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту через ШІ

Важливо

Німецька технологічна компанія CulturePulse на замовлення ООН створює 15 млн віртуальних особистостей ізраїльтян та палестинців. Вони мають допомогти спрогнозувати реакцію людей на різні сценарії вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Про це повідомляє Wired.

Компанія CulturePulse спеціальзується на моделюванні поведінки за допомогою ШІ. Її заснували американці Лерон Шульц та Джастін Лейн.

Зараз вони створюють 15 млн “віртуальних копій” мешканців Ізраїля та Палестини. Цифрові особистості  матимуть понад 80 видів індивідуальних характеристик, включно з психологічними особливостями, фінансовим станом і становищем у суспільстві.

Саме за допомогою їх хочуть перевірити різні сценарії вирішення конфлікту.

ООН підписала контракт ще у серпні цього року. На момент загострення конфлікту, Шульц та Лейн перебували в Ізраїлі – збирали інформацію для проєкту. До Палестини їм потрапити так і не вдалося. Зараз вони працюють у Європі.

Засновники CulturePulse кажуть, що їхній проєкт є лише додатковим інструмент і не заявляють, що він вирішить конфлікт.

Загострення протистояння палестинського ісламістського року ХАМАС та Ізраїля відбулося цього року 7 жовтня. Палестинські бойови вторглися до Ізраїля, розстріляли мирних учасників фестивалю та прикордонних міст, взяли людей у заручники. Зараз Ізраїль зміг оточити місто Газа та завдає потужних ракетних ударів по ньому.

Як повідомляло BitukMedia, Мінекономіки України планує залучити штучний інтелект до аналізу інформації про потенційно заміновані території. Дані генеруватимуть в реальному часі. Це має допомогти виробити більш ефективні підходи до гуманітарного розмінування. Українські спеціалісти будуть співпрацювати спільно із американською технологічною компанією Palantir.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі