П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До розмінування України залучать штучний інтелект

Важливо

Мінекономіки України планує залучити штучний інтелект до аналізу інформації про потенційно заміновані території. Дані генеруватимуть в реальному часі. Це має допомогти виробити більш ефективні підходи до гуманітарного розмінування. Українські спеціалісти будуть співпрацювати спільно із американською технологічною компанією Palantir.

Про це повідомило у Facebook Мінекономіки.

Вig data, які аналізуватиме штучний інтелект, включає не тільки заміновані території, а й аспекти критичної та цивільної інфраструктури. Це дозволить ухвалювати якісні рішення, розставляти пріоритети, достеменно розуміти потреби і те, які ресурси потрібно залучати, каже міністерка економіки України Юлія Свириденко.

“Наявність аналітичного дашборду та інтерактивного помічника, що у реальному часі генерує дані для ухвалення управлінських рішень, допоможе всім дотичним до розмінування структурам працювати в цій сфері більш ефективно”, – заявили у міністерстві.

Демоверсію проєкту представили на Першій Міжнародній донорській конференції з гуманітарного розмінування України, яка відбулася в Загребі 11-12 жовтня 2023 року.

Як розповідало BitukMedia, МЗС України запустило проєкт, за яким заміновані поля будуть із дронів засівати медоносами. Мед із них стане сувеніром від українських дипломатів. До проєкту “Мед мінних полів” долучилася найпотужніша агропромислова компанія України Kernel.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі