Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Заміновані українські поля засіють медоносами, а мед даруватимуть світовим політикам

Важливо

МЗС України запустило проєкт, за яким заміновані поля будуть із дронів засівати медоносами. Мед із них стане сувеніром від українських дипломатів. До проєкту “Мед мінних полів” долучилася найпотужніша агропромислова компанія України Kernel.

Про це повідомляє сайт МЗС.

Метою проєкту є залучення до розмінування територій України ще більшої кількості міжнародних партнерів та донорів.

Дрони уже цього року провели тестове засівання замінованих полів спеціальною сумішшю медоносів. Із весни ця практика має стартувати на повну. Дрони використовують, аби техніка не контактувала із вибохувими пристроями.

Для бджіл, які будуть збирати нектар та виготовляти мед із замінованих територій розробили навіть особливий дизайн вуликів – у виглядів знаків мінних загороджень.

Українські дипломати будуть брати мед мінних полів із собою на зустрічі та в міжнародні візити та даруватимуть його дипломатам та публічним особам по всьому світу.

“Цей проєкт дозволить МЗС привернути більшу увагу світу до проблеми російського замінування української землі та мобілізувати додаткові ресурси для її вирішення. Воєнна дипломатія використовує кожну можливість для досягнення результату. Всі креативні та технологічні засоби спрямовані на те, щоби посилити нашу комунікацію та швидше очистити українську землю від російських мін та боєприпасів”, – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як повідомляло BitukMedia, 2 жовтня Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель скликав у Києві неформальне засідання голів дипломатичних відомств країн Євросоюзу. Це перша така зустріч за межами ЄС.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі