Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Львівські медики прооперували немовля, яке народилося із пухлиною в 1 кг

Важливо

Львівські хірурги Першого медичного об’єднання прооперували новонароджену дівчинку, яка народилася із пухлиною вагою близько 1 кг. Крижово-куприкова тератома мала масу 25% тіла новонародженої.

Про це повідомляє Суспільне.

Тканини тератоми є похідними різних зародкових листків. Під час розвитку плоду виникає утворення із тканин, які нехарактерні для того місця, де знаходяться в тілі.

Пухлину у плода визначили на 16 тижні вагітності. Батьки вирішили народжувати у Львові. На третій день після пологів дівчинку прооперували. Дівчинку назвали Юстиною.

Аби мінімізувати крововтрату, хірурги спершу визначили, які судини живлять пухлину кров’ю і лише потім взялися її видаляти. Лікарі успішно висікли утворення, що важило близько кілограма та становило 25% маси тіла немовляти. Пухлину видалили разом із куприком та частиною крижової кістки, що є світовим стандартом для таких оперативних втручань.

Операція тривала п’ять годин і минула успішно. Лікарі змогли зберегти функціонування тазових органів та провели пластичну операцію. Післяопераційний період минув без ускладнень.

Як повідомляло BitukMedia, в Україні за 9 місяців 2023 року провели 406 операції із пересадки органів. Це більше, ніж за увесь минулий рік, – тоді медики виконали 384 такі процедури.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі