Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше в історії – в Україні відбулася зустріч міністрів закордонних справ ЄС

Важливо

2 жовтня Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель скликав у Києві неформальне засідання голів дипломатичних відомств країн Євросоюзу. Це перша така зустріч за межами ЄС.

Про захід Борель повідомив у Х (колишній Twitter).

“Сьогодні я збираю міністрів закордонних справ ЄС у Києві на першу в історії зустріч усіх 27 держав-членів за межами ЄС. Майбутнє України лежить в ЄС”, – написав Борель.

“Уперше в історії поза нинішніми кордонами ЄС. Але також і в його майбутніх межах. Я вдячний Європейському Союзу та особисто Жозепу Боррелю за непохитну підтримку України”, – прокоментував зустріч очільник українського МЗС Дмитро Кулеба.

Зустріч має неформальний характер, оскільки відбувається за межами ЄС, зазначи Борель. Це були політичні дебати високого рівня, які не мали на меті конкретних висновків. Натомість, це був своєрідний “брейншторм” щодо подальшої підтримки України від ЄС у період війни.

Зокрема, на зустрічі обговорювали “формулу миру”, запропоновану президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляло BitukMedia, 23 серпня у Києві відбувся третій саміт Кримської платформи. Головними питаннями були майбутнє Криму, та можливість деокупація півострова військовим шляхом. Цьогоріч на саміті представлено 63 держави та міжнародні організації.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі