Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майже вимерли – у зоопарку народився рідкісний носоріг

Важливо

Індонезійська влада оголосила, що у національному парку Вай Камбас у провінції Лампунг народилася дівчинка суматранського носорога. Зараз таких тварин лишилося близько 80 у світі.

Про це повідомляє CNN.

Дитинча народила у суботу самиця Рату, яка раніше мешкала у зоопарку Цинциннаті у США. Ім’я для новонародженої дівчинки поки не обрали.

Вкрите чорним пушком дитинча важить 27 кг. Відразу після народження дівчинка підвелася на ноги і чотири години безперервно смоктала молоко у мами.

Її поява дає надію на те, що вид не вимре остаточно. Раніше суматранські носороги були поширені у південно-східній Азії, зараз же їх лише 80 у невеликих ареалах по Індонезії.

Суматранські носороги зазвичай живуть у густих тропічних лісах, як низинних, так і високогірних, на Суматрі і зазвичай ведуть поодинокий спосіб життя в природі. Самки народжують одне дитинча кожні три-чотири роки, а період вагітності може тривати від 15 до 16 місяців.

Як розповідало BitukMedia, морські біологи з науково-дослідного судна нещодавно помітили поблизу біля берегів Галапагоських островів рідкісного примарного кальмара. Це лише вдруге, коли невловимий вид зафільмували живим.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі