П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Одну з найцінніших картин Пікассо пустять з молотка

Важливо

Абстракцію іспанського художника Пабло Пікассо Compotier et guitare виставлять на аукціоні Sotheby’s. Це одна з найцінніших картин митця, тому за неї очікують виручити 25 млн доларів.

Про це пише Artnet News.

Картина була написана Пікассо у 1932 році. На ній художник зобразив свою кохану — французьку модель Марію-Терезу Вальтер. Вперше він зустрів 17-річну дівчину в Парижі в 1927 році, коли ще був одружений першим шлюбом з балериною Ольгою Хохловою. Роман закоханих тривав кілька років. 1935 року Вальтер народила доньку, яку назвали Майя. Як і мати, вона стала моделлю для багатьох робіт Пікассо. Проте в середині 1930-х років майстер зустрів нову музу — Дору Маар. 1973 року художник помер, а за чотири роки померла і Вальтер — вона вкоротила собі віку 1977 року.

Картина “Компотье та гітара” (Compotier et guitare) Пікассо зберігалася у приватній колекції майже два десятиліття і не виставлялася на торги. Про те, хто та чому готовий розлучитись з шедевром, невідомо.

Фахівці Sotheby’s розповіли, що полотно входить до числа найцінніших творів Пікассо, які колись були представлені на аукціоні. При цьому естімейт у 25 млн доларів втричі перевищує колишню вартість роботи. Сам аукціон відбудеться у листопаді в Нью-Йорку і буде присвячений 50-річчю від дня смерті Пабло Пікассо.

Як розповідало раніше BitukMedia, іспанський музей “Рейна-Софія” зняв заборону на фотографування знаменитої картини Пабло Пікассо “Герніка”. Заборона на зйомку шедевра (навіть без спалаху) діяла протягом десятиліть.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі