Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бобрам бути: вперше за 400 років народилося бобреня (ВІДЕО)

Важливо

У Лондоні вперше за чотири століття сфотографували дитинча бобра. Малюка помітили через півтора року від початку програми реінтродукції цих тварин в столиці Великої Британії. Через надмірне полювання бобри були винищені тут ще у XVI столітті.

Про це пише The Guardian.

Звичайні бобри (Castor fiber) почали розмножуватися в Лондоні вперше за 400 років. Дитинча з’явилося у пари тварин, яких наприкінці березня випустили на огородженій території площею шість гектарів у районі Енфілд на півночі міста.

Бобреня вдалося помітити минулого літа завдяки автоматичним відеокамерам. Наразі він вже досить підріс та активно досліджує територію, а також допомагає батькам у будівництві греблі. Найближчим часом ветеринари планують оглянути юного бобра, щоб визначити його стать та оцінити стан здоров’я.

Минулого року рада Енфілда розпочала програму реінтродукції бобрів у Лондоні в рамках ширшого проєкту відновлення дикої природи та природного управління повенями.

В 16 столітті в епоху королеви Єлизавети на території Великої Британії бобрів практично винищили. Це стало наслідком надмірного полювання на тварин заради їхнього хутра, м’яса та пахучих залоз.

Але бобри є важливими інженерами екосистеми: вони змінюють довкілля своїми греблями. Тому зникнення цих напівводних гризунів призвело до частіших повеней і затоплень людських поселень.

Протягом останніх п’ятнадцяти років внаслідок зусиль з реінтродукції ці гризуни почали повертатися до Англії, Шотландії та Уельсу. А кілька років тому розпочалися спроби реінтродукувати бобрів на територію Лондона.

Передбачається, що бобри, які повернуться на Британські острови, активно будуватимуть греблі, що пом’якшить наслідки повеней і позитивно позначиться на біологічному розмаїтті.

У Лондоні проєкту інтродукції бобрів виділили 4 гектари паркової території на заході міста. Організатори планують, що люди зможуть спостерігати за тваринами на “бобрових сафарі” в рамках програми відновлення популяції бобрів.

Як розповідало раніше BitukMedia, бобри врятували британське місто Піккерінг, що у графстві Північний Йоркшир, від затоплення, яке могли б викликати урагани. За три роки водяні гризуни побудували найбільшу греблю в країні. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі