Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні втретє відбувся саміт Кримської платформи

Важливо

23 серпня у Києві відбувся третій саміт Кримської платформи. Головними питаннями були майбутнє Криму, та можливість деокупація півострова військовим шляхом. Цьогоріч на саміті представлено 63 держави та міжнародні організації.

Про це повідомляє Суспільне.

Під час саміту відбувалися зустрічі на рівні лідерів держав, парламентські саміти, експертні зустрічі та наради міністрів закордонних справ.

“Ми розуміємо, як повернемось в Крим. Ми розуміємо, скільки кроків треба нам всі зробити. Ми розуміємо, наскільки це непросте таке важливе завдання, але ми бачимо цей шлях. Крим — це ключ до безпеки Чорного моря. Не можна залишити ключі в руках терористів”, – сказав на відкритті саміту Володимир Зеленський.

Серед інших помітних заяв були такі: прем’єр Канади Джастін Трюдо анонсував новий пакет санкцій проти Росії, зокрема, щодо ядерної галузі. Прем’єр Японії Фуміо Кісіда анонсував надання Україні допомоги у $7 млрд.

Президент Євроради Шарль Мішель оголосив про надання у майбутньому 50 мільярдів євро та підготовку до переговорів про вступ України до ЄС.

Президент Зеленський анонсував, що цієї осені відбудеться Форум оборонних індустрій, який має залучити оборонну промисловість країн-партнерів до збільшення обороноздатності України.

Як розповідало BitukMedia, 5-6 серпня у місті Джидда у Саудівській Аравії відбулася друга зустріч представників міжнародної спільноти щодо Формули миру президента України Володимира Зеленського. Залучення країн Глобального Півдня і зустріч із ними на Близькому Сході руйнує кремлівський наратив, що Україну підтримують виключно на Заході.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі