Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Європі пропонують проїзний на рік за татуювання

Важливо

Австрійські депутати парламенту від “Зелених” провели акцію на популярних музичних фестивалях цього серпня. За татуювання Klimaticket (“кліматичний квиток”) його власників цілий рік будуть возити безкоштовно в Австрії на громадському транспорті.  

Про це повідомляє Euronews.

Цього серпня тату-майстри під лозунгом Aktion geht unter die Haut працювали на двох фестивалях популярної музики. Це Electric Love Festival на батьківщині Моцарта, у Зальцбурзі, та Frequency Festival у Санкт-Пельтені. Назва лозунга є грою слів – “Дія, що потрапляє під шкіру” можна перекласти, як “від якої мороз шкірою”, це те, що дуже зворушує, дратує чи просто зводить з розуму.

Тож майстри пропонували нанести на шкіру лише одне слово –  Klimaticket. Власник такого тату зможе їздити практично будь-яким громадським транспортом у всій Австрії протягом року.

Така пропозиція діяла лише для трьох перших осіб на кожному фестивалі, які встигли заявити бажання отримати таке тату. Інші ж отримали тату, пов’язані із тематикою громадського транспорту.

Тату робили задля популяризації однойменної екологічної кампанії. Громадянам пропонують купувати проїздний на рік. Він вартує круглу суму – 1,095 євро. Власники тату отримають його безкоштовно.

Метою акції є заохотити людей відмовитися від нееокологічного особистого транспорту і пересісти на громадський.

Авторкою акції із тату є міністерка екології Авсрії Леонора Гевсслер. Її ідеї уже розкритикували за використання тіла підлітків як рекламної платформи. Організатори ж відповіли, що робили тату лише на людях, які старше 18 років. Також акцію проводили у денний час, аби було менше бажаючих зробити тату напідпитку.

Як повідомляло BitukMedia, дослідники з Технологічного інституту Вірджинії продемонстрували, що поліетилен можна перетворити на жирні кислоти, які використовуються для мила, миючих засобів та інших продуктів. Метод можна використовувати для переробки пластикових відходів у цінну сировину для виробництва.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі