П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Meta показала нейромережу, здатну генерувати текст більш ніж 100 мовами

Важливо

Meta Марка Цукерберга анонсувала SeamlessM4T. Йдеться про мультимодальну модель штучного інтелекту для перекладу аудіо та тексту на 100 різних мов. Мета — допомогти носіям різних мов ефективніше спілкуватися один з одним.

Про це розповідає сайт Meta.

Згідно з анонсом компанії, нейронна мережа SeamlessM4T може обробляти до 100 мов.

Завдання SeamlessM4T – виконувати розпізнавання мовлення (ви даєте їй аудіозапис і вона перетворює його на текст), перекладати мовлення в текст (вона перекладає звук, що вимовляється, іншою мовою у вигляді тексту), перекладати аудіо в аудіо (ви завантажуєте в неї аудіозапис, і вона виводить вже перекладений текст), перекладати текст в текст (аналогічно тому, як працює Google Translate), а також інші функції, такі як переклад тексту в мовлення (введіть їй текст, і вона перекладе та вимовить його іншою мовою).

Кожна з функцій перекладу тексту підтримує близько сотні мов, а функції виведення підтримують близько 36 мов.

Нейромережу SeamlessM4T вже назвали майбутньою заміною синхронних перекладачів. Сама компанія порівнює свою модель з вавилонською рибкою з книг Дугласа Адамса “Автостопом по галактиці”.

Разом з тим, дослідники Meta попереджають, що продовжують вдосконалювати роботу нейромережі, тому поки що її переклади можуть містити неточності. Компанія не рекомендує використовувати SeamlessM4T для перекладу довгих форм та будь-яких документів, наприклад, тих, які визнаються державними установами та органами перекладу. Meta також не рекомендує використовувати SeamlessM4T для медичних та юридичних перекладів.

Компанія Meta відкрила доступ до демо-версії нейромережі для всіх бажаючих. Спробувати можна тут.

Як розповідало раніше BitukMedia, штучний інтелект навчили перетворювати гнівні повідомлення на ввічливі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі