Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловіків чи жінок? З’ясували, кого собаки слухають “найкраще” (ВІДЕО)

Важливо

Згідно з новим дослідженням, мозок собак виявляє більшу чутливість до мовлення, спрямованого саме на них, ніж до мовлення, спрямованого на дорослих. А особливо якщо говорять жінки. В ході експерименту угорські дослідники виявили разючу подібність між мозком немовлят та собак під час обробки мовлення.

Про це розповідає Phys.

Угорські вчені провели фМРТ-дослідження (функціональну магнітно-резонансну томографію) дресованих собак. Тварини слухали записи людського голосу, що звертається до тварин, дітей та дорослих. Ці записи було зроблено в ході реальних взаємодій 12 жінок та 12 чоловіків.

Виявилося, що слухові ділянки мозку собак більше реагували на мовлення до собак та немовлят, ніж на спрямовану до дорослих. Це перше нейронне свідчення того, що мозок собаки налаштований на мовлення, звернене безпосередньо до них.

Цікаво, що мовленева чутливість мозку собак до собак та немовлят була більш виражена, коли тварині включали запис жіночого голосу – на неї впливали висота голосу та її варіації. Результати експерименту демонструють, що те, як ми розмовляємо з собаками, має значення, і що їхній мозок особливо чутливий до перебільшеної мовленевої манери (просодії), типової для жіночого голосу при спілкуванні з малими дітьми та тваринами.

Як розповідало раніше BitukMedia, погладжування чужих собак позитивно впливає на стан організму людини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі