Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Погладжування чужих собак позитивно впливає на здоров’я людини

Важливо

Погладжування чужих собак позитивно впливає на стан організму людини, – розповіли американські вчені. Вони з’ясували, що 5-20 хвилин спілкування з твариною достатньо, аби гормон стресу в організмі людини почав знижуватися.

Про це повідомляє NPR з посиланням на Університет співдружності Вірджинії.

Автори дослідження стверджують, що рівень гормону стресу – кортизолу – у людини знижується вже після 20-хвилинного спілкування з собаками. При цьому рівень гормону щастя – окситоцину – в організмі людини підвищується.

Це підвищення, своєю чергою, сприяє зміцненню імунітету та стану нервової системи людини. При цьому немає жодної різниці, чийого собаку ви гладите – свого домашнього вихованця чи чужого.

В планах фахівці ще ціла низка великих досліджень, які б докладніше виявили вплив спілкування людини з собаками на стан організму. При цьому вчені у всьому світі впевнені, що тварини корисні для психічного та фізичного здоров’я людей.

Але в погладжувані чужих собак треба дотримуватись первних правил. От вони.

Як розповідало раніше BitukMedia, дослідники з Базельського університету (Швейцарія) зрозуміли, чому людям так приємно пестити собак. Вони вказують на терапевтичний характер такої дії. Дотик до собаки збільшує рівень активності префронтальної кори головного мозку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі