Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Міжнародний саміт у Саудівській Аравії – чому він є важливим для України

Важливо

5-6 серпня у місті Джидда у Саудівській Аравії відбудеться друга зустріч представників міжнародної спільноти щодо Формули миру президента України Володимира Зеленського. Залучення країн Глобального Півдня і зустріч із ними на Близькому Сході руйнує кремлівський наратив, що Україну підтримують виключно на Заході.

Про це у пості на Facebook написав  заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

“Важливо, що це не просто консультації, а чіткий поступ на шляху до поставленої мети: імплементації української Формули миру та її ключових завдань”, – пише Жовква.

Він підкреслив, що після подібного саміту у данському Копенгагені наприкінці червня кількість учасників зросла більш ніж у двічі – із 15 до 40.

Під час саміту у Джидді українська делегація має на меті виконати два ключові завдання. Перше – узгодити філософію 10 пунктів української Формули миру. Друге – визначити час, місце і порядок денний майбутнього Саміту Формули миру на рівні лідерів країн. Учасники сподіваються розподілити ролі у виконанні Формули та прискорити повернення до засад міжнародного права.

Також на полях саміту українці проведуть двосторонні переговори із предтасниками держав Європи, Азії, Африки, Близького Сходу та Латинської Америки.

“Україна має дієвий план і готова розмовляти з усіма державами, які поважають міжнародне право, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави – і таких держав абсолютна більшість”, – пише Жовква.

Як повідомляло BitukMedia, у ніч на 15 травня відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та французького лідера Емманюеля Макрона. Франція стала 18-ю країною, яка своїм підписом у Спільній декларації підтримала рух України до НАТО.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі