П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cвітовий рекорд зі слеклайну: чоловік прогулявся на висоті 195 м. Навіть дивитись моторошно! (ВІДЕО)

Важливо

Естонець Яан Руз пройшов найдовшу у світі світлодіодну “спарклайнову” доріжку. Чемпіон світу зі слеклайну “переміг” стропу на висоті 195 метрів. Вона висіла між двома вежами готелю у формі півмісяця в Катарі.

Про це розповідає сайт Red Bull.

Триразовий чемпіон світу подолав відстань у 150 метрів, пройшовши без страховки нейлоновою стропою на висоті 195 метрів над землею. Цим Яан Руз встановив новий світовий рекорд зі слеклайну.

Стропа завширшки 2.5 см зі світлодіодним підсвічуванням була натягнута між вежами, в яких розташовані готелі Raffles Doha та Fairmont Doha.

Яан Руз займається слеклайном понад 10 років. Чоловік зізнався, що ця прогулянка стала складним випробуванням в його кар’єрі. Ніколи ще стропу не натягували так високо над містом. Яан Руз довго вибирав оптимальну пору доби, коли сонце і вітер найменше могли б перешкодити йому подолати дистанцію.

Спортсмену довелося пройти випробування вночі та на світанку, орієнтуючись в умовах поривчастого вітру.

Фото – Red Bull

“Теплі світлодіодні ліхтарі та їхня додаткова вага змінили те, як стропа взаємодіє зі мною та моєю вагою, це нагадує катання на скейтборді на великому важкому стовбурі дерева замість легкої дошки. Але ми подолали труднощі та закінчили цей подвиг”, — розповів спортсмен.

Минулого року естонський спортсмен Red Bull став першою людиною, якій вдалося підкорити урочище Босжиру в Казахстані. 500-метрова прогулянка пройшла на висоті понад 200 метрів над землею, на місці якої раніше було давнє море.

Слеклайн – це спортивний напрямок, суть якого у ходінні спеціальними стропами, натягнутими між стаціонарними об’єктами. Ступінь натягу та довжину регулюють залежно від потреб та цілей. Існують різні за шириною та структурою стропи для різних стилів стропоходіння.

Історія цього виду спорту почалася у 1980-х в долині Йосеміті (Каліфорнія), де Адам Гросовський і Джеф Еллінгтон почали ходити по ланцюгам, які парканку, огороджували парковкує. Ідея швидко поширилася серед скелелазів долини, а потім і в усьому світі.

Раніше BitukMedia розповідало про досвідченого слеклайнера Рафаеля Бріді. Спортсмен прогулявся по стропі, підвішаній між двома повітряними кулями над його рідним містом у Бразилії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі