П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дзвін розбрату – туристи і місцеві посварилися через давню традицію

Важливо

Відпочивальники і місцеві мешканці італійського міста П’єнца у Тоскані посварилися через куранти на центральній дзвінниці міста, якій майже 560 років. Влада відмовилися від дзвону вночі через скарги приїжджих і власників готелів. Місцеві обурюються – не можуть заснути без уже звичного шуму.

Про це розповідає CNN.

Відомо, що церкву із дзвінницею на площі посеред П’єнци почали будувати у 1459 році. Зараз центр П’єнци є об’єктом спадщини ЮНЕСКО, його називають перлиною Ренесансу.

З 2017-го влада запровадила правило, яке зменшує шумове забруднення із півночі до 7 ранку. 1,5 роки тому чиновники записали звук дзвону і вмикали уже запис замість курантів.

Мер міста Маноло Ґаросі каже, отримував скарги як мешканців, так і від власників готелей і місцевих мешканців. Тож ввирішили вести для звуків дзвону години тиші.

Однак тепер місцеві скаржаться, що не можуть заснути без звичного шуму.

“Ми тут народилися, ми звикли чути дзвін серед ночі. В абсолютній тиші він був символом життя”, – каже один із 2,1 тис. мешканців.

Як повідомляло BitukMedia, $53,6 тис. (50 тис.євро) має заплатити міськрада італійської Брешії за надто гучне “нічне життя” своїх мешканців і туристів. Пара, яка не змогла виспатися через шум на вулиці, судилася із чиновниками 10 років і дійшла до Верховного касаційного суду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі