П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cудилися 10 років – місто заплатить парі за надто гучне “нічне життя”

Важливо

$53,6 тис. (50 тис. євро) має заплатити міськрада італійської Брешії за надто гучне “нічне життя” своїх мешканців і туристів. Пара, яка не змогла виспатися через шум на вулиці, судилася із чиновниками 10 років і дійшла до Верховного касаційного суду.

Про це повідомляє The Guardian.

Фактично, чиновники мають заплатити постраждалим компенсацію за те, що не могли вберехти їх від нічного шуму. Кармін – район Брешії, в якому мешкають позивачі, – відомий своїм активним нічним життям.

Заявники кажуть, що провели безліч ночей у неспанні через гучні теревені п’яних людей біля будинку. Верховний касаційний суд визнав, що гамір дійсно порушував право людей на спокій та тишу. Таке ж рішення прийняв раніше і суд нижчої інстанції.

Тепер мери інших міст занепокоїлися, тому що подібних позовів в Італії, насправді, достатньо. У Турині до суду звернулися 29 мешканців – і якщо касаційний суд схилиться і на їх користь, то міськрада має заплатити їм 1,2 млн євро. У портовому місті Барі минулого літа подали скаргу в прокуратуру 140 невдоволених шумом громадян.

Хоча деякі експерти вважають рішення суду надто суворим, інші кажуть – ситуація делікатна, і міськрадам треба почати вжитивати заходів, інакше країну захлисне ціла низка таких позовів.

Як повідомляло BitukMedia, влада австрійського містечка Гальштат загородила від туристів парканом вид на мальовничий альпійський пейзаж. Таким чином хочуть боротися із любителями селфі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі