П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Встановили паркан – містечко заборонило туристам фотографуватися на фоні гір

Важливо

Влада австрійського містечка Гальштат загородила від туристів парканом вид на мальовничий альпійський пейзаж. Таким чином хочуть боротися із любителями селфі.

Про це повідомляє  PetaPixel.

Туристи вважають, що гірські пейзажі Альп, які оточують Гальштат, надихали творців діснеївської анімації “Крижане серце”. Через це сюди самово з’їжджаються фанати мультфільму та просто туристи – аби зробити фото на фоні лісистих гір та озера. Однак вони надто надокучають місцевим – Instagram містить понад  830 тис. публікацій із хештегом #hallstatt.

Зрештою, мерія міста вирішила встановити на популярній для селфі локації два дерев’яні паркани, які частково закривають краєвид. Це викликало обурення в соцмережах і паркани таки прибрали. Міський голова Александер Шойц  заявив, що замість огорож повісять банери із закликом до туристів поводитися тихіше.

Як повідомляло BitukMedia, містечко Портофіно на італійській Рив’єрі запроваджує штрафи для тих, хто надто довго затримується на популярних локаціях. Шанувальники селфі стали для італійців надто великою проблемою. Але покарання грошима має подіяти.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі