Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Надто дороге селфі: бажання увічнити себе поряд з давньою красою тепер карається

Важливо

Містечко Портофіно на італійській Рив’єрі запроваджує штрафи для тих, хто надто довго затримується на популярних локаціях. Шанувальники селфі стали для італійців надто великою проблемою. Але покарання грошима має подіяти.

Про це розповідає Falstaff.

Жителі італійського рибальського містечка Портофіно можуть багато розповісти про селфі-мейкерів. Вони бачать їх сотнями, а бо навіть тисячами щодня. Просто на італійській Рив’єрі багато гарних місць та привабливих пам’яток, і туристам важко утриматися від самофотографування.

За словами мера Портофіно Маттео Віакава, туристів так багато, що іноді вони вишиковуються в черги заради фото на згадку. А це, у свою чергу, призводить до справжнісіньких заторів на дорогах. За його словами, туристи спричиняють “анархічний хаос”, коли зупиняються, щоб сфотографуватись.

Фото – Michele D’Ottavio/Alamy

Лише на Великдень у 2023 році до Портофіно приїхали сім тисяч людей. Натомість населення самого містечка ледь перевищує 400 мешканців.

Не бажаючи далі терпіти такого стану справ, місцева влада вигадала, як охолодити запал мисливців за вражаючими фото. Штраф у 275 євро має зупинити тих, хто надто довго затримується на популярних локаціях.

До Портофіно, розташованого поблизу північно-західного міста Генуя, під час святкового сезону приїжджають тисячі людей, серед яких чимало знаменитостей. Наприклад, Бейонсе, Шер і сестри Кардашьян.

Але нові правила діють для всіх. Як каже мер Віакава, “мета полягає не в тому, щоб зробити це місце більш ексклюзивним, а в тому, щоб дозволити кожному насолоджуватися нашою красою”. І додав, що містечко прагне уникнути небезпечних ситуацій, спричинених перенаселеністю.

Сонячна бухта Портофіно. Фото – tangotravel

Штраф діятиме у двох “червоних зонах”. На півночі це район між площею Мартірі дельї Оліветта та причалом Марконі, а на півдні — район між п’яцеттою та пірсом Умберто I. Усі ці місця розташовані поблизу моря, і скупчення туристів тут — звична справа. Заборона діятиме до 15 жовтня і лише у певний час – з 10:30 до 18:00.

Італія залежить від туризму, але впадає у відчай через орди, які збігаються на її мальовничі місця. Тому і змушені вдаватись до непопулярних рішень.

Історія з Портофіно – остання в серії драконівських заходів, прийнятих італійськими міськими радами. Так є штрафи до 2500 євро за прогулянку у шльопанцях або сандалях стежками над Чінкве-Терре (п’ять сіл у Лігурії); вам більше не дозволяється їсти закуски на вулиці в центрі Венеції або на чотирьох центральних вулицях Флоренції; вас можуть оштрафувати на 250 євро лише за те, що ви присіли на Іспанські сходи в Римі; а на одному пляжі в Ераклеї навіть заборонили будувати піщані замки (максимальний штраф 250 євро), оскільки вони вважаються непотрібними перешкодами.

Як розповідало раніше BitukMedia, штраф у розмірі 11 тисяч доларів виписали держслужбовцю з Осаки (Японія). А ще чоловіку на півроку скоротили зарплату на 10%. Це покарання за надто часті перекури.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі