П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Порушив “обов’язок відданості”: чоловіка оштрафували за перекури

Важливо

Штраф у розмірі 11 тисяч доларів виписали держслужбовцю з Осаки (Японія). А ще чоловіку на півроку скоротили зарплату на 10%. Це покарання за надто часті перекури.

Про це розповідає Oddity Central.

Коли люди кажуть, що куріння — це дорога шкідлива звичка, вони зазвичай мають на увазі вартість сигарет. Але в таких містах, як Осака, курці ризикують позбутись значної суми зі своєї зарплатні, якщо їх спіймають за палінням на роботі. 

Японський державний службовець рівня директора нещодавно відчув це на собі. Суд виніс рішення – оштрафувати порушника на 11 тис. доларів США за тисячі сигарет, викурених у робочий час. Встановлено, що 61-річний працівник за 14 з половиною років роботи виходив на перекур 4512 разів. Це еквівалентно 355 годинам і 19 хвилинам, проведеним без роботи.

З огляду на анонімні скарги про звичку працівника, чоловікові неодноразово робили зауваження з цього приводу, проте він не реагував і продовжував палити. 

Відповідно до Закону про місцеву державну службу японця визнали таким, що порушив “обов’язок відданості”, повідомила газета Mainichi Shimbun.

Справа в тому, що в Осаці діють одні з найсуворіших законів про паління у світі.  Заборона на паління у державних приміщеннях, таких як офіси та державні школи, була запроваджена понад 2 десятиліття тому, а державним службовцям заборонено палити в робочий час з 2019 року.

Того ж року про схожий випадок повідомляли японські ЗМІ. Вчителя зобов’язали повернути один мільйон єн із заробітної платні після того, як його визнали винним у тому, що він зробив близько 3400 незаконних перекурів протягом робочого часу.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені назвали найкращий вік, щоб кинути палити.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі