П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фанати Гаррі Поттера можуть потішитись новій ювілейній монеті

Важливо

Монету із зображенням Гоґвортсу з всесвіту про Гаррі Поттера випустив Королівський монетний двір Великої Британії. Це вже четверта монета в колекції, присвяченій вигаданому світу чарівників.

Про це розповідає BBC.

“Нашу колекцію монет про Гаррі Поттера завершує монета із зображенням Гоґвортської школи чарів і чаклунства, 1000-річного замку, який вважається одним з найкращих магічних закладів у світі чарівників”, — наголошується в повідомленні Монетного двору.

Монета з Гоґвортсом – це вже четверта монета в колекції, присвяченій вигаданому світу чарівників. Зображення – The Royal Mint

Колекція надійшла у продаж у 2022 році і була присвячена 25-річчю з дня публікації першої книги Джоан Роулінг з серії – “Гаррі Поттер і філософський камінь”. До неї увійшли монети із зображенням самого Гаррі Поттера, професора Альбуса Дамблдора та потяга “Гоґвортс-Експрес”. Це викарбувані монети номіналом 50 пенсів і не тільки. Колекціонери монет та шанувальники Гаррі Поттера з 86 країн світу вже придбали принаймні одну монету з асортименту.

Всі чотири колекційні монети, видані до 25-річчя першої книги Роулінг “Гаррі поттер і філософський камінь”. Фото – The Royal Mant

Майстри Королівського монетного двору відтворили на деяких монетах кольорові ілюстрації Джима Кея. Багато з них також містять “приховану інформацію”: при обертанні на світлі показуються блискавка і число “25”. Для друкування складних малюнків використовувався вдосконалений лазер.

Ця колекція є однією з небагатьох, портрет на зворотньому боці яких змінився протягом серії. На перших двох монетах – портрет королеви Єлизавети II, а на двох останніх — короля Чарльза III.

Фото – The Royal Mint

Королівський монетний двір заявив, що помітив відгук на монети молодших сімей, які виросли, читаючи книги про Гаррі Поттера. “Ця колекція монет здобула позитивну реакцію серед “поттерхедів” у всьому світі, які відчували ностальгію з кожною монетою серії, – зазначила  Ребекка Морган, директор відділу колекціонерів Королівського монетного двору. – Здавалося доречним, щоб на останній монеті цієї колекції було зображено школу Гоґвортс, місце, де Гаррі Поттер став одним із найвидатніших чарівників усіх часів”.

Раніше Королівський монетний двір Великої Британії випустив монети із силуетами членів гурту The Rolling Stones – до 60-річчя колективу. На колекційних монетах зобразили трьох живих учасників групи – Міка Джаггера, Кіта Річардса і Ронні Вуда, а також барабанщика Чарлі Воттса, який помер у 2020 році. На зворотній стороні – профіль Єлизавети ІІ.

Монети з силуетами членів гурту The Rolling Stones – до 60-річчя колективу. Фото – The Royal Mint

Як розповідало раніше BitukMedia, пам’ятна монета “До 30-річчя незалежності України” номіналом 5 гривень перемогла у фіналі World Coin New і стала монетою року у світі. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі