Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вежу XIX століття пересунуть далі від узбережжя

Важливо

У британському місті Бьюд влада вдруге вирішила відсунути від узбережжя історичну штормову вежу XIX століття. Її перенесуть вглиб країни буквально цеглинка за цеглинкою. Адже через природне руйнування берегової лінії вежа ризикує впасти у море.

Про це розповідає The Daily Mail.

Історичну вікторіанську вежу, спроєктовану в 1835 році для берегової охорони, перенесуть на 100 метрів вглиб суші. У місцевому Міністерстві навколишнього середовища припускають, що в цьому столітті скелі північного Корнуолла через берегову ерозію можуть відступити на 40 метрів. Приморське місто Бьюд в зоні ризику.

На роботи з перенесення вежі міська рада зібрала пожертвування у розмірі 60 тисяч фунтів. Також кошти виділили Національний лотерейний фонд спадщини, рада Корнуолла та рада громади Бьюд-Страттон. 

24 квітня команда почне важкий процес розбирання 190-річної вежі перед відновленням її на новому місці.

Це буде не перший випадок, коли вежу розбирають і знову збирають. У 1881 році її перенесли з краю скелі після лютої негоди, внаслідок якої загинули сотні місцевих жителів.

Штормова вежа була створена за зразком знаменитого Храму Вітрів в Афінах. Її спроєктував у 1835 році Джордж Вайтвік як прихисток для берегової охорони, і був оплачений землевласником сером Томасом Аклендом.

Як розповідало раніше BitukMedia, британське видання випустило книжку “Скарби України: культурна спадщина народу”. Вона розповість іноземця про надбання України від трипільської культури до сучасного періоду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі