Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Британії видали книжку про культурну спадщину України

Важливо

Британське видання Thames & Hudson випустило книжку “Скарби України: культурна спадщина народу” (Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage)Вона розповість іноземця про надбання України від трипільської культури до сучасного періоду.

Про це йдеться на сайті видання.

“Книжка у хронологічному порядку показує багате мистецтво та спадщину країни, яка зараз зазнає руйнування та спустошення”, – йдеться в описі.

Зображені зразки різноманітних виборів у “Скарбах України” коментують відомі британські критики, музейники та мистецтвознавці. Серед описаногоу книзі – археологічні пам’ятки Трипілля та Скіфії, дерев’яні старовинні церкви та золотокупольні собори Київської Русі та Гетьманщини  і сучасні картини. Книжка має 8 розділів, які вмістили понад 220 кольорових зображень.

У Великій Британії вийшла книжка про культурну спадщину України
У Великій Британії вийшла книжка про культурну спадщину України

Усі фото: Thames & Hudson

Передмову до “Скарбів України” написав український письменник Андрій Курков, лауреат премії Freedom of Expression Awards 2022 у номінації Trustees Award. Організатори премії назвали Куркова “провідним голосом українців у світі”.

Книжка коштує 25 фунтів стерлінгів ($30), її уже можна придбати на Amazon. Усі кошти передадуть до Український ПЕН (організація, яка займається захистом свободи слова і розвитком міжнародного культурного співпробітництва) для допомоги українським авторам та музеям в Україні.

Як повідомляло BitukMedia, aнглійська акторка, володарка Оскара Кіра Найтлі озвучить аудіокнигу за опублікованим щоденником 12-річної українки Єви Скалецької. Його видало лондонське видавництво Bloomsbury під назвою “Ти не знаєш, що таке війна” (You Don’t Know What War Is).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі