Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перемога для виду: самець черепахи вперше пізнав батьківство у 90 років (ВІДЕО)

Важливо

Ніхто і не чекав. Містер Піклз, 90-річний самець рідкісної променистої черепахи, вже 36 років мешкає в зоопарку Х’юстона. Він найстаріша тварина зоопарку. Однак нещодавно цей “пенсіонер” всіх здивував – вперше став батьком. У Містера Піклза та його молодої Місіс Піклз, якій лише 53, народилося троє черепашенят.

Про це розповідає Smithsonianmag.

Променеві черепахи знаходяться під загрозою зникнення і розмножуються не часто. Тож народження трійки малюків можна вважати перемогою для виду.

“Прізвище” батьків, Піклз, перекладається з англійської як “пікулі”, “мариновані овочі”, тому черепашенята отримали відповідні імена – Кріп, Корнішон та Халапеньо (Dill, Gherkin and Jalapeño).

Містер і Місіс Піклз разом з 1996 року, але потомства досі не мали. Фахівці зоопарку вже й не розраховували на диво. Кріп, Корнішон та Халапеньо завдячують своєю появою на світ уважності співробітника зоопарку, який помітив, що Місіс Піклз викопала в землі ямку та відклала яйця. Якби яйця вчасно не помістили у сприятливі температурні умови інкубатора, черепашенята просто не почали б розвиватися.

Місіс Піклз відклала яйця у жовтні, а в середині лютого з них один за одним вилупилися Кріп, Корнішон та Халапеньо. Малюків розрізняють за кольором їхніх панцирів — у Халапеньо він найтемніший, у Кропа – світліший, а в Корнішона – найсвітліший, з білою цяткою посередині. Черепашенята поки що не зустрілися з новоспеченими батьками, але щойно трохи підростуть, приєднаються до них.

Поява на світ трійки юних Пікулів дивовижна не тільки через поважний вік їхнього батька. Справа в тому, що променисті черепахи, що мешкають на Мадагаскарі та двох інших островах Індійського океану, вважаються видом, що зникає. Раніше цих черепах відловлювали у великій кількості через їхнє смачне м’ясо. Це спричинило значне зменшення ареалу променистої черепахи й занесення її до Червоної Книги.

Ці черепахи залишають дуже мало потомства. Так, вони доживають до 150 років, проте до якого віку цей вид зберігає здатність до розмноження, вчені досі не знають. 

Раніше BitukMedia розповідало про найстарішу у світі черепаху з двома головами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі