Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

25 на двох – найстаріша двоголова черепаха відсвяткувала ювілей

Важливо

Найстаріша у світі черепаха з двома головами відзначила своє 25-річчя. Рептилія мешкає в Музеї природничої історії в швейцарській Женеві. В Януса дві голови, два серця, дві пари легень. Й особистості теж дві.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Своє ім’я – Янус – ювілярка отримала на честь дволикого бога у давньоримській міфології.

Черепаше довголіття легко пояснити. За Янусом дбайливо доглядають: годують органічною їжею, чистять панцир і двічі на день роблять ванни з зеленим чаєм і ромашкою. Також вона регулярно здійснює прогулянки, іноді під музику. 

За Янусом дбайливо доглядають: годують органічною їжею і чистять панцир. Фото – Deutsche Welle
 

Команда доглядачів  стежить за Янусом постійно і завжди напоготові, якщо він беркицьнеться. З такого положення самому йому на ноги не піднятись. А це просто смертельно небезпечно.

Янус – “грецька черепаха” (Testudo graeca). Це один з чотирьох європейських видів родини суходільних черепах. Їх ще називають «середземноморськими» або «мавританськими».

В Януса дві голови, два серця та дві пари легень. Отже, під одним панциром уживаються дві особи. Інколи дві голови хочуть йти в різних напрямках.

«Я помітила, що права голова цікавіша, бадьоріша, її індивідуальність виражена сильніше. А от ліва голова більш пасивна, а їсть більше”, – розповіла співробітниця музею Анжеліка Бургуен. Жінка очолює команду по догляду за черепахою.

У дикій природі двоголові черепахи довго не живуть. Вони не можуть сховати обидві голови в панцир і так сховатись від хижаків. Але музейному Янусу, який тут і народився у 1997 році, жодна небезпека не загрожує.

Як повідомляло раніше BitukMedia, пінгвін на ім’я Лукас із зоопарку Сан-Дієго (США) кілька років потерпав через свою кульгавість. Але стражданням птаха прийшов край. Для нього на замовлення пошили спеціальні ортопедичні черевики.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі