Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Веселі ніжки – кульгавого пінгвіна взули в ортопедичні черевики

Важливо

Пінгвін на ім’я Лукас із зоопарку Сан-Дієго (США) кілька років потерпав через свою кульгавість. Але стражданням птаха прийшов край. Для нього на замовлення пошили спеціальні ортопедичні черевики.

Про це повідомляє CNN. 

Лукас тривалий час перебував під наглядом ветеринарів. З допомогою комп’ютерної томографії у пінгвіна діагностували бурсит. Йдеться про інфекцію міжхребцевих дисків. Вона порушує функції хребта та призводить до деформацій. Саме вони і заважали птаху нормально рухатись. Інші пінгвіни цурались Лукаса і цим прирекали його самотність.

Йшли роки, а стан Лукаса не покращувався. І тут на допомогу прийшли фахівці з компанії Thera-Paw. Вона спеціалізується на черевиках та іншому захисному взутті для тварин.

Було прийнято рішення пошити кульгавому пінгвіну ортопедичне взуття. Доглядачі зоопарку змушували Лукаса ходити по піску. Потім за відбитком і створили зліпок його лап. А там і взули.

Тепер птах носитиме взуття довіку, але ж він нарешті почав пересуватись як всі його родичі-пінгвіни!

«Черевики дозволяють Лукасу лазити по скелях та плавати, тобто повноцінно брати участь у житті колонії”, – розповіла ветеринар Бет Бікнезе.

Медики обіцяють продовжити піклування про здоров’я пінгвіна. 

Зоопарк Сан-Дієго – найбільший зоопарк Каліфорнії. І, виявилось,  Лукас – не перша тварина, яка коли-небудь потребувала допомоги при ходьбі. 

На початку цього року тримісячній жирафі Мсітуні встановили спеціально виготовлені фіксатори для ніг. Вони мали  виправити вроджений дефект, через який тварина не могла ходити. Спеціальні підтяжки з принтом жирафа виконали свою роботу, і зрештою їх зняли. Мсітуні тепер може ходити і стрибати самостійно.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 23-річна бегемотиха Бібі у зоопарку міста Цинциннаті (штат Огайо, США) народила дитинча. Воно стало дитиною-несподіванкою, оскільки Бібі перебувала на контролі народжуваності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі