П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Наймолодшому письменнику світу 4 роки, – Книга Рекордів

Важливо

Саїд Рашид Аль-Мхейрі з Абу-Дабі (ОАЕ), якому 4 роки та 218 днів, потрапив до Книги рекордів Гіннеса як наймолодший автор у світі, який опублікував книгу

Про це повідомляє сайт організації.

Рекорд зафіксували після того, як дитячу книгу “Слон Саїд та ведмідь” купили понад тисячу разів. Це історія про доброту та несподівану дружбу між двома тваринами. От як сюжетну лінію описав сам автор: “У Слона був пікнік, і він побачив білого ведмедя. Слон подумав, що ведмідь збирається його з’їсти. Тоді слон виявив доброту і сказав: “Давай влаштуємо пікнік разом!” Так вони потоваришували”.

Зазначається, що на написання книги Саїда надихнула його старша сестра Аль-Дабі. Дівчинці належать два рекорди Гіннеса. Раніше Аль-Дабі тримала титул наймолодшої людини (жінки) у світі, яка опублікувала двомовну книгу, а менш ніж через рік побила рекорд наймолодшої людини (жінки), яка опублікувала двомовну серію книг віці 8 років і 239 днів.

Зараз брат і сестра працюють над новими творами.

Крім того, Аль-Дабі започаткувала унікальну ініціативу під назвою “Книги від дітей – дітям”. Ця ініціатива має на меті заохотити дітей віком від 4 до 10 років писати арабською чи англійською. І аби всі – письменник, ілюстратор, видавець, а також читач книжки – були дітьми.

Саїд каже, що дуже любить свою сестру і йому подобається грати з нею. “Ми разом читаємо, пишемо, малюємо і займаємося багатьма справами. Я написав свою книгу [надихнувшись нею], оскільки відчував, що можу мати власну книгу”.

Під керівництвом матері та сестри Саїд навчився писати й незабаром почав вигадувати оригінальні історії. Він любив описувати героїв своєї книги, а також малювати їх. “Малювати було складно, і білий ведмідь спочатку виглядав страшно, але малювати завжди цікаво”, — сказав він.

Але найбільше рекордсмену подобається читати свою історію вголос батькам і друзям у школі.

Коли представники Книги рекордів запитали його про ставлення до свого досягнення, хлопчик  сказав: “Я щасливий і пишаюся тим, що зробив щось хороше, як і моя сестра Аль-Дабі! Я люблю, коли мої друзі теж радіють за мене”.

Як розповідало раніше BitukMedia, дев’ятирічний хлопчик побив світовий рекорд зі складання кубика Рубіка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі