Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дев’ятирічний хлопчик побив світовий рекорд зі складання кубика Рубіка (ВІДЕО)

Важливо

9-річний вундеркінд Йіхенг Ван з Китаю побив рекорд за середнім часом складання куба-головоломки 3x3x3 (кубик Рубіка). Він зібрав його за 4,6 секунди.

Про це повідомив портал Guinness World Records.

Юний Йіхенг перевершив ветеранів кубика Макса Парка (США) та Тімона Коласінські (Польща), які обидва ділили рекорд з часом у 4,86 секунди.

Йіхенг побив їхній рекорд під час півфіналу змагань Yong Jun KL Speedcubining 2023 в Куала-Лумпурі (Малайзія) 12 березня.

В результаті п’яти спроб він показав час 4,35, 3,90, 4,41, 5,31 та 6,16 секунди. Згідно з правилами World Cube Association, при розрахунку середнього значення не враховуються найшвидші та найповільніші результати.

Друге з п’яти рішень Йіхенга (3,90 секунди) стало п’ятим за швидкістю одиночним рішенням за всю історію. Рекорд з найшвидшого одиночного рішення залишається 3,47 секунди, встановлений Юшен Ду з Китаю в 2018 році.

Після рекордного виступу Йіхенга у півфіналі хлопчик вийшов у фінал змагань, де переміг з середнім часом рішення 5,97 секунди.

Дивовижно, але Йіхенг фактично побив рекорд на два тижні раніше, але його не зарахували. Під час першого раунду Hanoi Super Brain Zyo 2023 він показав час у середньому 4,75 секунди, але кубик був неправильно перемішаний для одного з рішень, тому його рекордний час юного китайця анулювали.

На офіційних змаганнях WCA кожен кубик перемішується спеціально призначеними людьми – скремблерами. Їхнє завдання – готувати кубики для учасників, дотримуючись згенерованих комп’ютером послідовностей. Однак іноді людська помилка може призвести до неправильного виконання скремблювання, що, на жаль, і сталося у випадку Йіхенга. На щастя, тепер він показав ще швидший час, тож скремблер може зітхнути з полегшенням.

Йіхенга спонсорує виробник кубів GAN. Хлопець приєднався до команди Team Speed Ace, елітної команди спідкуберів до 12 років, коли йому було лише шість.

Йіхенг виграв усі три змагання зі спідкубінгу, в яких він брав участь у 2023 році, і це були одні з перших змагань, проведених в Азії після пандемії.

На цьогорічному чемпіонаті в Сінгапурі Йіхенг переміг у фіналі 14-річного китайського вундеркінда Руйхана Сюй. Цей підліток – один з небагатьох, хто зібрав кубик на камеру менш ніж за три секунди, проте він не брав участі в офіційних змаганнях WCA, тому не може претендувати на світовий рекорд. Усі рекорди спідкубінгу ратифікуються WCA, після чого їх визнає Комітет Книги рекордів Гіннеса.

Йіхенг і Руйхан входять до числа талановитих китайських дітей, які увірвалися на сцену спідкубінгу в останні роки. Тепер, коли змагання WCA повністю відновилися в усьому світі, очікується, що ці юні кубери поб’ють численні рекорди і встановлять безпрецедентний час для вирішення завдання.

Раніше BitukMedia розповідало про вундеркінда з американського міста Гаррісберг, штат Пенсільванія, який у 9 років закінчив школу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі