Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прощавай, Пікачу? На батьківщині персонажа показали фінальну серію “Покемона”

Важливо

Заключний, 1234-й, епізод 25-го сезону аніме-серіалу “Покемон” показав у п’ятницю, 24 березня, японський телеканал TV Tokyo. Він тривав 26 років. Шоу про пригоди Еша та Пікачу транслювали у 192 країнах світу.

“Покемон” – одна з найуспішніших японських франшиз. Шоу вигадали в Nintendo у 1996 році. В основі мультяшного всесвіту лежать популярні ігри Pokеmon Red Version і Blue Version для портативної системи Game Boy. Кишенькові монстри стали героями кінофільмів та комп’ютерних ігор, їхні образи втілені в іграшках та широко розтиражовані в мас-культурі. Дістався найзнаменитіший покемон Пікачу  і до Голлівуду у 2019-го з детективною історією в декораціях міста майбутнього. Фільм “Покемон. Детектив Пікачу” зібрав у світовому прокаті 436 мільйонів доларів і став найкасовішою стрічкою, знятою за мотивами відеогри.

У 2018 році автор покемона Пікачу Ацуко Нішида розповів, що прообразом культового персонажа стала білка. Нішида – дизайнер японської компанії-розробника відеоігор Game Freak. Він вигадав Пікачу для гри, що вийшла 1996 року. “На той час мені дуже подобалися білки. Тому я хотів, аби у героя були пухкі щічки. Біличі хвости дуже милі, тому я вирішив, що істота матиме хвіст. Але він мав стріляти електрикою, тож хвіст вийшов у вигляді блискавки”, – пояснив він. Після виходу гри дизайн Пікачу зазнав деяких змін. Цікаво, що до зізнань Ацуко Нішида прообразом покемона вважалася миша.

Тепер на зміну “Покемону” прийде новий серіал за мотивами всесвіту кишенькових істот з надздібностями — “Покемон. Обрії”. У ньому мають з’явитися нові персонажі, але легендарні герої також можуть засвітитись. Трейлер новинки показали одразу після закінчення фінальної серії.

Як розповідало раніше BitukMedia, телеканал Cartoon Network спеціально для Японії випустив менш жорстоку версію мультсеріалу “Том і Джеррі”. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі