Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ще один вагомий голос підтримки – про що підписали декларацію Зеленський та Макрон

Важливо

У ніч на 15 травня відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та французького лідера Емманюеля Макрона. Франція стала 18-ю країною, яка своїм підписом у Спільній декларації підтримала рух України до НАТО.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква у Facebook.

Франція є одною із країн-співзасновниць ЄС та найпотужнішою у Євросоюзі у військовому сенці. Під час зустрічі її лідер Макрон приєднався до закликів вивести усі російські війська з території України, зокрема і з Запорізької АЕС. Також він пообіцяв продовжувати військову підтримку з урахуванням нагальних та невідкладних потреб України.

Крім того, Франція висловила свою підтримку українській Формулі миру та засудила воєнні злочини росії. Зокрема, йшлося про необхідність створення ad hoc трибуналу та посилення санкційного тиску на росію і розробку механізму компенсації збитків, завданих в результаті російських військових дій, за рахунок російських активів. Також Франція підтримала необхідність продовження “зернової угоди” та відновлення України.

У Парижі також схвалили зусилля України щодо виконання необхідних умов для отримання рішення про початок переговорів про вступ до НАТО до кінця 2023 року.

Розмова двох президентів тривала майже три години і закінчилася після опівночі понеділка, розповідає Жовква. Досягнуті між президентами України і Франції домовленості закріплені у Спільній декларації.

“У рамках руху України до НАТО, Франція підтвердила свою «підтримку України на її шляху до євроатлантичної сім’ї, у тому числі сприяючи спільним інтересам у сфері безпеки. Франція та Україна з нетерпінням очікують на розв’язання цих питань на саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року»”, – пише Жовква.

“Сам факт укладення такої декларації з Францією та ще й з подібним формулюванням щодо НАТО, раніше був просто неможливимА сьогодні Франція стала 18ою державою, з якою маємо спільні декларації щодо руху до НАТО!”, – додає він.

Раніше в інтерв’ю BitukMedia митець Александер Кроліковскі розповів, що після початку російського вторгнення 2014 року Захід сприймав Україну як частину росії і чимось, що застигло і розвитку на рівні ХІХ ст. Однак нині Україна є полем битви, Армагедоном, з якого почнеться переродження.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі