П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кращий з кращих: Бадді Холлі здобув найвищий виставковий трофей Вестмінстерського дог-шоу (ВІДЕО)

Важливо

Малий вандейський бассет-гриффон з кличкою Бадді Холлі обійшов понад 3 тисячі суперників і став зоряним переможцем 147-го Вестмінстерського дог-шоу у Нью-Йорку (США). До того ж, він перший представник цієї породи, який завоював такий високий собачий титулBest in Show. 

Про це розповідає CNN.

У цьогорічному дог-шоу брали участь собаки 210 порід. Змагання були поділені на сім категорій – мисливські, гончаки, вівчарки, службові, тер’єри, кімнатно-декоративні та неспортивні.

За словами Гейл Міллер Бішер, директорки Вестмінстерського клубу собаківників, приз Вестмінстерського клубу – це не гроші. “Це престиж та честь, і це історична подія. Тобто вона стає частиною історії у світі собак та в нашій культурі”, – каже Бішер.

Бадді Холлі виступав у категорії гончаків. Потім сім фіналістів змагалися за звання найкращого з найкращих.

Судді помітили, як спокійно Бадді Холлі ходив рингом. Його голова була високо піднята, хвіст знаходився в ідеальному положенні для його породи. Пес та його хендлер Дженіс Хейз діяли злагоджено, були однією командою.

Фото – Westminster Kennel Club

Бадді Холлі шість. Він народився в Англії, а з грудні минулого року живе у США. На виставку майбутній переможець приїхав з каліфорнійського міста Палм-Спрінгс. “Він об’їздив увесь світ, тож він мандрівник. Пес народився Англії. Потім жив в Ірландії, а пізніше в Австралії. І ось він тут і точно залишив свій слід. Він просто щасливчик”, – каже Дженіс Хейз.

Вандейський бассет-гриффон – це гончак, виведений у Франції в XIX столітті. Порода поділяється на два типи – великий та малий бассет-гриффон. На полюванні ці собаки швидкі, спритні та невтомні, а в побуті – ласкаві, веселі та дуже кмітливі.

Виставка собак Вестмінстерського клубу собаківництва – одна з небагатьох закритих виставок у Сполучених Штатах. Собаки повинні бути виставлені у відведених для них місцях (виставкові лавки) протягом усього шоу, за винятком випадків, коли їх виводять на ринг, доглядають під час шоу або виводять на вулицю як тих, хто вибуває зі змагань. Цей тип презентації дозволяє як глядачам, так і заводчикам мати можливість побачити всіх собак. Для порівняння, на найбільш поширених виставках без повідця собаки повинні бути присутніми лише у призначений час на рингу.

Як розповідало раніше BitukMedia, вперше за 30 років у США змінилася найпопулярніша порода собак.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі