П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Welcome to Крешевський Гобітон: в Європі будують поселення гобітів(ВІДЕО)

Важливо

Відчути себе гобітом та уявити, як жив Більбо Беггінс. Таку можливість дадуть шанувальникам книг Дж. Р. Р. Толкіна та фільмів за його творами чотири сестри з Боснії. Вони будують будинки-нори у стилі гобітів. Вони сподіваються залучити до регіону не лише місцевих, а й іноземних туристів.

Про це розповідає Reuters.

Крешевський Гобітон –  так називають тут село гобітів, розташоване у селі Ракова Нога неподалік старого королівського та шахтарського міста Крешево, що за 40 хвилин їзди від Сараєво.

Будівництву тільки рік. 28-річна інженер-геолог Марія запропонувала своїм сестрам Мільяне, Ведрані та Валентині збудувати на пагорбах будинок у стилі гобітів. Інші погодилися.

“Ми часто збиралися сім’ями на цьому пагорбі та обговорювали, як найкраще використати цей вид з туристичною метою”, – розповіла Міліана, старша з сестер, вказуючи на приголомшливий вид на долину та озеро.

Жінки вирішили, що будинки-нори мають відображати особливості місцевості, де вони виросли. Також сестри домовилися, що кожна сама прикрасить свою “нору”. Планується, що їх буде п’ять, дві з них уже готові.

Будинок із зеленими дверима називається Липа – на честь села, де жили бабуся та дідусь сестер. Там вони провели дитинство. Одна з сестер Миличевич, Ведрана, згадує, що тоді розвагою була робота в саду, найбажанішими друзями – тварини, найкращою музикою – потріскування дров у грубці, а найкращим напоєм – вода з лісового струмка.

Другий будинок називається Обер – як і печера у Крешовому. Зі стелі звисають сталактити, а двері пофарбовані в червоний – як нагадування про кіновар.

Інші будиночки поки що на стадії будівництва. Їх також назвуть на честь місцевих визначних пам’яток. Наприклад, будинок у вигляді фортеці присвячується резиденції Катарини Боснійської у Крешево. Вона була останньою королевою Боснії. Її вважали ідеалом доброчесності.

Сестри Миличевич зводять поселення у стилі гобітів, аби залучити більше туристів до Боснії та показати їм красу країни. Зарубіжні гості вже почали приїжджати сюди.

Як розповідало раніше BitukMedia, антрополог Грегорі Форт припускає, що давні люди все ще можуть ховатися від людських очей у лісах індонезійського острова Флорес. А все тому, що 2003 року під час археологічних розкопок там було знайдено рештки вимерлого людського виду. Він дістав наукову назву Homo floresiensis. І не наукову – “Гобіт”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі