Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Маленькі люди”: вперше за 30 років у США змінилася найпопулярніша порода собак (ВІДЕО)

Важливо

Французький бульдог вперше став найпопулярнішою породою собак у США. Він потіснив лабрадора-ретривера, який утримував лідерство понад три десятки років.

Про це повідомляє Американський кінологічний клуб.

Ніжний і неймовірно милий французький бульдог отримав звання найпопулярнішого собаки в Сполучених Штатах. 31 річне панування лабрадора-ретривера як короля серед чистокровних завершилось.

Французькі бульдоги позбавили лабрадорів-ретриверів їхнього 31-річного панування в якості найпопулярніших собак Америки. Фото – AP

В організації заявили, що останніми роками популярність французького бульдога різко зросла. Завдяки пласкій мордочці, очам лані та вухам кажана френчі неухильно піднімались в рейтингу протягом останнього десятиліття. Тільки минулого року, за даними клубу, який веде найбільший реєстр породистих собак в країні, бульдоги були другі. А 10 років тому французи займали 14 місце. Відтоді кількість реєстрацій зросла в десять разів, повідомляє клуб на своєму сайті.

“А як їх не любити? Вони чудові компаньйони, милі й виявляють велику прихильність до людини”, — сказав заводчик Джонні Денлі-молодший з Атланти. Чоловік почав розводити французьких бульдогів близько десятка років тому як хобі, продаючи цуценят друзям, перш ніж він відкрив власний бізнес у 2018.

Але цуценята французьких бульдогів коштують в США недешево: ціни стартують від 3 тис. доларів. “Я чув, що деякі продаються за 1 мільйон доларів. Але ми продаємо звичайним робітникам і службовцям, які хочуть трохи витратити на чудового компаньйона”, — сказав Денлі.

Популярність французького бульдога, який як порода був зареєстрований клубом ще в 1898 році, кінологи пояснюють малими розмірами та спокійною вдачею – якостями, які потрібні у міських квартирах та невеликих будинках.

“Французькі бульдоги грайливі, пристосовувані, віддані та товариські”, – заявила у своєму прес-релізі виконавчий секретар Американського клубу собаківництва Джина ДіНардо.

Згідно з даними клубу, зростаюча популярність породи – і ціна – призвели до сплеску крадіжок французьких бульдогів в останні роки. Під час інциденту, який потрапив у заголовки національних газет США у 2021 році, у сварці в Лос-Анджелесі було викрадено двох “французів” Леді Ґага, у результаті якої догсіттер улюбленців співачки отримав вогнепальне поранення.

Денлі визнав, що деякі дрібні “французи” можуть мати проблеми зі здоров’ям, які впливають на дихальну систему та спинний мозок. Але ризики значно менші, якщо для розведення використовуються лише здорові собаки, сказав він.

Колишня найкраща собака, врівноважений лабрадор-ретривер, все ще має багато шанувальників, оскільки вона опустилась тільки на друге місце. На третій позиції золотистий ретривер та на четвертому – німецька вівчарка. Пуделі – п’яті. Позаду всіх під номером 199 стоїть англійський фоксхаунд.

“Це всі чудові собаки, — сказав Ерсілан Г’юген, заводчик і співвласник Royale French Bulldogs у Юніон-Сіті, передмісті Атланти. – Я люблю лабрадорів, не зрозумійте мене неправильно”, — сказав Г’юген агентству Reuters. “Але французи найкращі. Вони як маленькі люди. Коли вони дивляться на вас, ваше серце тане”.

Фото – Getty Images/Image Source

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені назвали породи улюбленців, які не виживуть без людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі