Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Переріс Шакіла О’Ніла: мати по всьому світу шукає взуття для свого сина-підлітка (ВІДЕО)

Важливо

Ребекка Кілберн з Мічигану відчайдушно шукає по всьому світу взуття для свого сина. Справа в тому, що її 14-річний Ерік потребує кросівок 55 розміру. Довжина його стопи – 40 см. Підліток досі росте, а виробники вже зараз заявляють: “Ми не випускаємо таких розмірів”.

Про це розповідає видання USA Today.

Як і більшість матерів, Ребекка Кілберн хоче забезпечити своїх дітей усім необхідним. Хто б міг подумати, що вона матиме такі проблеми зі взуттям. Жінка шукає когось, хто зробить взуття для її сина-підлітка – у 14-річного Еріка 23 американський розмір взуття, що відповідає 55-му європейському розміру. 

“У 14 років він все ще росте, – розповіла Кілберн. – Більшість таких великих і високих дітей у цьому віці мають ендокринні розлади, а в нього немає. Він просто високий”.

Але якісь проблеми зі здоров’ям в Еріка Кілберна таки є – вони виникають через те, що юнак не може знайти взуття потрібного розміру. Школяр зростом 208 см переніс вже шість болючих процедур на ногах, щоб виправити нігті, що вросли. Видаляти нігті на великих пальцях ніг доводиться постійно.

Цієї осені, граючи у футбол, хлопець вивихнув кісточку. Цього не сталося б, якби на ньому були бутси замість кросівок. Але ані бутс, ані теплих черевиків для мічиганських зим в Еріка нема вже п’ять років.  “У мене могло б бути все, якби існувало взуття, яке мені підходить”, — нарікає він.

За словами матері, коли Ерік народився, акушер, який приймав пологи у Ребеки, сказав, що у її малюка найбільші ноги, які він коли-небудь бачив у новонароджених. Лікар точно передбачив, що ноги їхньої дитини не влізуть у дитяче взуття. Тим не менш, Ребекка та Ерік-старший ніколи не припускали, що у них виникнуть проблеми з пошуком взуття для їхнього сина в майбутньому.

Пошук взуття для сина став серйозною проблемою, коли Ерік-мол. перейшов до 7-го классу. Але відтоді нога хлопця виросла ще на пять розмірів. Нині він носить кросівки 22-го (55 евро розміру) розміру, які йому вже не підходять – їх знайшов друг у магазині Nike. Тоді Ребекка домовилася про купівлю шести інших пар того ж розміру в магазині за вигідною ціною $25 за пару. Усі вони тепер надто маленькі.

Навіть розтоптані та розтягнені кросівки 22-го розміру тиснуть і натирають ступні хлопця – йому потрібен щонайменше 23-й розмір, а можливо навіть 24-й. Фото – Rebecca Kilburn 

Мати витратила безліч годин на пошуки в інтернеті та дзвінки до  взуттєвих компаній. Коли вона пояснює, який розмір взуття їй потрібен, їй відповідають недовірою та сміхом. Потім слідує однозначна відповідь: “Ми не виготовляємо взяття таких розмірів”.

Ребекка сказала, що розмовляла з представником Nike. Їй сказали: «Єдиний спосіб отримати пару 55-го розміру — якщо її зробили для професійного спортсмена, але не забрали, і вона знову опинилась в обігу».

Виходить, в хлопця є тільки один вихід – стати професійним спортсменом. Ерік мріє грати у Національній футбольній лізі (НФЛ). Але Ребекка здивована: як це взагалі можливо, якщо вона не може забезпечити Еріка, який хотів би грати у баскетбол, відповідним екіпіруванням для занять спортом вже у старшій школі?

Ребека вважає, що кросівки Nike, які зараз носить її син, були пошиті для баскетболіста Тако Фолла, уродженця Сенегалу зростом 228,6 см.

На Еріку кросівки 55-го розміру. Фото – Rebecca Kilburn 

Цікаво, що взуття 22-го (55-го) розміру має знаменитий баскетболіст Шакіл О’Ніл. Це найбільший розмір, який мати знайшла серед професійних спортсменів, і тепер її син перевершив навіть Шакіла.

Навіть розтоптані та розтягнені кросівки 22-го розміру тиснуть і натирають ступні хлопця – йому потрібен щонайменше 23-й розмір, а можливо навіть 24-й.

“Він чудова дитина і добре справляється з труднощами, але бути високим і таким, що виділяється, — не завжди благо”, — зауважила Ребекка.

Ну і, звичайно ж, головна проблема – неможливо знайти взуття потрібного розміру. Поки що єдиний доступний шлях – взуття, виготовлене на замовлення в спеціаліста-ортопеда. Воно не схоже на кросівки і не таке круте, як Nike 22-го розміру Еріка, і зовсім не дешеве –  $1500 за пару. І їхня страховка не покриває такі витрати.

Друг сім’ї створив сторінку на порталі Go Fund Me, щоб допомогти з покупкою взуття для Еріка зараз і на майбутнє. Вже через день після того, як сторінку було відкрито, на рахунок надійшло $2,6 тис. із запланованих $3,5 тис. Цього має виставити на кілька пар взуття.

Грейсину, молодшому синові Кілбернов, 11 років. Його зріст близько 177 см, він носить взуття 12-го (45-го) розміру, і, схоже, не прагне рекордного подвигу, як його старший брат.

Ерік знайшов як втішитись у цій ситуації  – подаватиме заявку до Книги рекордів Гіннеса. Хоче поборотись за звання підлітка з найбільшими ногами та руками. “Я думаю, що мої шанси досить солідні”, – сказав школяр з довжиною стопи у 40 см.

Поточний рекорд належить Ларсу Мотцу – німцю, якому у 2018 році виповнилося 16 років, і його ступні дорослі приблизно до 35 см кожна, тобто він носив взуття 21-го американського розміру.

Спроба встановити світовий рекорд є частиною зусиль сім’ї, спрямованих на те, щоб привернути увагу до унікальності Еріка Кілберна і знайти когось, хто готовий зробити йому взуття за доступною ціною.

Як розповідало раніше BitukMedia, людиною із найбільшими у світі стопами названа американка Таня Герберт із Х’юстона, штат Техас.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі