П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Італія хоче побудувати міст до Сицилії – він буде підвісним

Важливо

Уряд прем’єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні схвалив рішення побудувати міст між материковою частиною країни та островом Сицилія. Відповідно до постанови, він буде підвісним (як, наприклад, знаменитий Бруклінський).

Про це повідомляє ANSA.

Міст планували побудувати ще 50 років тому. І ось нинішній уряд схвалив проект, заявив  віцепрем’єр-міністр і міністр інфраструктури та транспорту Італії Маттео Сальвіні.

Однак проект ще будуть доопрацьовувати. Будувати планують почати у 2024-му через Мессінську протоку. Довжина становитиме 3,2 км.

Проект намагалися ухвалити попередні уряди, але провалювалися – в основному через високу вартість та шкоду для екології. Також будівельні майданчики будуть у зоні сейсмічної активності. Звучать і звинувачення у причетності залучених компаній до мафії.

Уряд обіцяє що міст буде абсолютно безпечним. Сертифікати на будівництво видадуть найкращі інженери з найкращих італійських і міжнародних університетів.

Як повідомляло BitukMedia, будівництво хвилеподібного пішохідного мосту активізувалось у Києві. Переправа незвичної форми з’єднає Оболонський острів та парк “Наталка”. Будівництво, що розпочалось у 2020-му і зупинилось через війну, планують завершити восени 2023 року. Будуть залучені кошти меценатів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі