Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

40 годин на дошці: чоловік побив світовий рекорд тривалості занять серфінгом (ВІДЕО)

Важливо

Австралієць Блейк Джонстон практично без перерви займався серфінгом понад 40 годин. Тепер він володар світового рекорду за часом, проведеним людиною у морі на дошці. Зібрані ним пожертви підуть на благодійність.

Про це розповідає BBC.

Блейк Джонстон розпочав серфінгувати о першій ночі. Для цього він використовував великі прожектори для освітлення води. 

Встановлюючи рекорд на одному з пляжів Сіднея, 40-річний Джонстон, колишній професійний серфінгіст і бігун на довгі дистанції, осідлав понад 700 хвиль за понад 40 годин.

На шляху до рекорду чоловіка чекало безліч ризиків, серед яких сліпота від солоної води, зараження вух, зневоднення, а також брак сну, переохолодження, напади акул та укуси медуз.

Відповідно до правил встановлення рекорду, спортсмену дозволялось час від часу залишати океан – перевірити стан здоров’я, перекусити, попити води та закрапати очі.

Фото – Instagram/blakeyjohnston

Встановити світовий рекорд Джонстон вирішив, аби зібрати гроші на благодійність. Його зусилля обернулись на 335 тис. австралійських доларів (225 тис. доларів США). Кошти зібрано для благодійної організації, заснованої на згадку про олімпійського сноубордиста Олексія “Чампі” Пулліна, який потонув біля узбережжя Австралії у 2020 році, коли займався підводним полюванням.

Серфер-рекордсмен також підтримує благодійні організації, які допомагають людям з психічними захворюваннями. Частково це пов’язано з тим, що батько Джонстона 10 років тому вкоротив собі віку.

Попередній рекорд з найдовшого безперервного заняття серфінгом – 30 годин 11 хвилин – належав південноафриканцю Джошу Енсліну.

Щодо Блейка Джонстона, це не перша подібна пригода в його житті. У 2020 році він пробіг 100 кілометрів уздовж скелястої берегової лінії на південь від Сіднея, при цьому більшу частину дистанції подолав босоніж.

Раніше BitukMedia розповідало про прогулянку над вулканом: двоє чоловіків встановили світовий рекорд зі слеклайну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі