П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік встановив світовий рекорд: пірнув на глибину у крижане озеро в самих плавках (ВІДЕО)

Важливо

Чеський фрідайвер Девід Венцл встановив світовий рекорд Гіннеса. Він здійснив вертикальне занурення під лід швейцарського озера Зільс на глибину 52,1 метра без гідрокостюма. Занурення зайняло у нього трохи більше, ніж очікувалось.

Про це повідомляє NewYorkPost.

В озері, вкритому кригою завтовшки 35 см, зробили спеціальну ополонку. Девід Венцл зробив лише один вдих, перш ніж пірнути в ополонку. Його завданням було дістатись мітки на глибині 52,1 м — і цим довести свій рекорд.

Спортсмен винирнув з тієї ж дірки у кризі замерзлого озера через 1 хвилину та 54 секунди, сплюнув трохи крові та відкоркував пляшку шампанського.

Фото – Reuters

Рекордсмен повідомив, що він готувався до цієї спроби цілий рік, тренуючись щодня протягом останніх трьох місяців.

“Йому начебто сподобалося, але він визнає, що нервував трохи більше, ніж зазвичай. Він мав деякі проблеми з диханням”, – розповів промоутер дайвера Павло Калус. Чоловік визнав, що заплив зайняв більше часу, ніж очікувалось.

“Для Давида перебування у холодній воді не проблема, а нестача кисню — цілком нормальне явище. Щоправда, цього разу ситуація була особливою з урахуванням холоду та підвищеного тиску на вуха, – сказав Клаус. – Якщо поєднати всі ці три речі: холодну воду, нестачу кисню та проблеми з роботою під тиском, вийде щось унікальне”.

Температура води була між 1С і 4С, коли Венцл зробив рішучий крок у ополонку. Температура повітря – близько 4 градусів тепла.

Пізніше Девід Венцл відвідав лікарню – переконатись, що рекордне занурення не мало серйозного ризику для його здоров’я.

Новий рекорд 40-річного чеха – другий в його арсеналі. В Книзі рекордів Гіннеса вже є його ім’я – за плавання у замерзлому чеському озері у 2021 році. Тоді він проплив  78 м під водою крижаного чеського озера лише на одному диханні.

Як розповідало раніше BitukMedia, чилійська “Крижана русалка” пропливла 2,5 км у водах Антарктики.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі