П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прогулянка над вулканом – двоє чоловіків встановили світовий рекорд зі слеклайну

Важливо

Рафаель Бріді з Бразилії та Олександр Шульц з Німеччини встановили рекорд Гіннеса на найдовшу прогулянку слеклайном над діючим вулканом. Вони подолали 261 м тросом, підвішеним на висоту 42 м над кратером гори Ясур. Йдеться про стратовулкан на острові Танна у Вануату

Про це повідомляє портал Книги рекордів Гіннеса. Там же опубліковано відео.

Рафаель Бріді розповів, що під час підготовки тренувався два-три дні на тиждень. При цьому заняття зі слеклайну поєднував з йогою, серфінгом, їздою на велосипеді, джиу-джитсу та скелелазанням. Бріді додав, що продовжить тренуватись і розвиватиме слеклайн як вид спорту.

Бріді також є володарем світового рекорду Гіннеса зі слеклайну на найбільшій висоті. Він пройшов 18 м слеклайном, який був натягнутий між двома повітряними кулями, які висіли над Санта-Катаріною в Бразилії. Відчайдух утримував рівновагу на висоті 1901 м. Це вдвічі більше за висоту Бурдж-Халіфи, найвищої будівлі світу.

Слеклайнінг – вид еквілібристики, схожий на ходіння канатом. При цьому  використовується трос або стропа з поліестеру замість традиційної мотузки. Трос, на відміну від класичного каната, не натягується жорстко. Крім того, слеклайнери не користуються балансирами. Рівноваги вони досягають суто завдяки своєму тілу.

Як повідомляло раніше BitukMedia, до Днів європейської спадщини французький канатоходець Натан Полен пройшовся по тросу від Ейфелевої вежі до театру Шайо на висоті 70 метрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі