Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятували собаку, який на три дні застряг у печері з ведмедем

Важливо

Операція з порятунку собаки, який застряг в печері в американському штаті Теннессі, мала несподіваний поворот. Коли рятувальникам практично вдалось дістатися вихованця, виявилось, що в печері знаходиться ведмідь. Рятувальникам довелося вдатися до хитрощів.

Про це розповідає CNN.

Про рятувальну операцію в районі гори Інгліш на сході штату Теннессі стало відомо з соцмереж Пожежно-рятувальної служби округу Уолденс-Крік.

Представники управління отримали сигнал про пса Чарлі, який опинився у пастці на глибині понад 12 метрів у “надзвичайно вузькій” печерній шахті. Через велику висоту тварина не змогла б вибратися назовні самостійно, тому було прийняте рішення направити на місце інциденту бригаду фахівців.

Співробітники служби прийняли рішення на мотузках спуститися в печеру. Вниз вирушили пожежники Торі Даунінг та Джон Ланьє. Операція проходила в штатному режимі, поки Даунінг не заглянув за кут печери і не виявив, що в ній знайшов прихисток великий чорний ведмідь — він спав на одному з “східців” шахти. А пес, що провалився, знаходився рівнем нижче. За оцінками пожежників, приблизна маса дворічного хижака складала близько 90 кг.

Рятувальники були змушені перервати операцію та оперативно залишити печеру. Наступним кроком вони встановили над нею камери спостереження – дочекатися, коли звір вийде назовні. Зрештою хижак дійсно прокинувся і вийшов зі свого сховку.

Тоді вже троє пожежників спустилися за Чарлі на мотузках, і тут на них чекав черговий “сюрприз”. Спочатку здавалося, що вони все одно не зможуть дістати пса.

“Був час, коли ми насправді думали, що собака прослизнув глибше в печеру, куди нам не потрапити”, — розповів Ланьє. “Це було сумно, тому що ми відчували, що тоді нам доведеться залишити собаку там”.

“Коли ми вже збиралися повертатися, я ще раз озирнувся назад і побачив антену з його нашийника-трекера”, — сказав інший пожежний, Крістіан Еллард.

“Чарлі був голодний і зневоднений, але в іншому його стан був задовільний”, – розповіли в пожежній службі.

Група фахівців спорудила для пса шлейку, яку прикріпила до мотузки, і зуміла підняти його нагору, де Чарлі нарешті возз’єднався зі своїм господарем. Ще один учасник операції, Ендрю Войтурскі, зізнався, що для всіх завершення операції стало “полегшенням”. “Коли ми нарешті витягли його, а потім підійшов власник і подякував нам, це було справді приємно”, – зазначив він.

Учасники операції підкреслили, що діяли як команда та спільними зусиллями змогли врятувати тварину.

Фото – Facebook/ Waldens Creek Volunteer Fire Department

Гора Інгліш знаходиться поблизу Національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс штату Теннессі, який Служба національних парків подає як “одну з найбільших територій під охороною на сході Сполучених Штатів, де чорні ведмеді можуть жити в дикому природному середовищі”. За оцінками, у парку мешкає близько 1900 ведмедів.

Як розповідало раніше BitukMedia, рятувальники та волонтери зі штату Новий Південний Уельс (Австралія) провели складну операцію. Вони визволили з печери домашнього собаку. Стаффордширський тер’єр Джакс опинився в кам’яній пастці під час прогулянки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі