П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бранець печери: два дні тривала операція з порятунку бультер’єра (ВІДЕО)

Важливо

Рятувальники та волонтери зі штату Новий Південний Уельс (Австралія) провели складну операцію. Вони визволили з печери домашнього собаку. Стаффордширський тер’єр Джакс опинився в кам’яній пастці під час прогулянки узбережжям у містечку Вайонг-Крік зі своїми власниками. На допомогу собаці кинулися всі, хто вмів працювати з альпіністським спорядженням.

Про це розповідає Daily Mail.

Пес звалився в ущелину у скелях. Вибратись самостійно або з допомогою господарів тварині не вдалось – настільки вузькою виявилася западина. У відчаї Дебора Мей, хазяйка Джакса, звернулася по допомогу через свої соцмережі до місцевої спільноти та волонтерів.

“Хтось може допомогти? Будь ласка! Потрібна важка техніка, щоб пробитися крізь скелі у Вайонг-Крік та звільнити з пастки собаку”, — написала Дебора.

Господарі тварини зізнаються, що навіть не очікували, що на їхній заклик відгукнеться так багато людей. Частині волонтерів навіть довелося просто стояти поряд, бо на місці була вже ціла армія рятувальників та добровольців.

Менше з тим, Джакс залишався бранцем печери цілих два дні, доки не прийшов час його тріумфального визволення. Власники, за їхніми словами, страшенно хвилювались і навіть готувались до найгіршого. Однак вони допомагали рятувальникам всім чим могли: давали підказки, викликаки гавкіт Джакса у відповідь. Гавкіт давав надію, що до собаки встигнуть дістатись вчасно. Й історія, зрештою, закінчилась хеппі ендом.

Волонтери зняли на відео момент, коли рятувальники радісно вигукують: “Ми спіймали його!”, і після змучений пес з’являється з отвору у скелі. У пса переляканий і виснажений вигляд, але Джакс явно вдячний і навіть виляє хвостом.

Одразу після порятунку собака відмовлявся від води. Це списали на шок. Тварину оглянули ветеринари і лише після обстеження дозволили власникам забрати Джакса додому. Господарі повідомили, що собаку нарешті викупали, дали відпочити та добре виспатись.

На своїй сторінці у соцмережі Дебора Мей зізналася, що була приголомшена таким відгуком і подякувала всім за підтримку. Майже вся спільнота, за її словами, була зосереджена на порятунку її улюбленця, а її саму закидали пропозиціями надати необхідне для робіт обладнання.

Джакс вдячний своїм рятувальникам. Фото – Facebook/Jake Cassar

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Таїланді мавпа вкрала у жінки документи та значну суму грошей — 50 тисяч бат. Це  близько 1500 доларів США. Рятувальники, які прибули на місце, були змушені застосувати альпіністське спорядження.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі