Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стежте за мовою: ​​заборонили називати мумій муміями

Важливо

Лондонський Британський музей та Національні музеї Шотландії відмовились від терміна “мумія”. В якості альтернативи пропонують фразу “муміфікована людина” або “муміфіковані останки”.

Про це розповідає Leading Britain’s Conversation. 

Науковці не вважають слово “мумія” неправильним, але воно, на їхнє переконання, дегуманізує людей, які колись жили. Водночас використання терміна “муміфікована людина” спонукає відвідувачів з повагою ставитись до них.

“Там, де нам відоме ім’я людини, ми використовуємо його, інакше ми пишемо “муміфікований чоловік, жінка, хлопчик, дівчинка чи людина”, тому що маємо на увазі людей, а не об’єкти”, – розповів представник музею.

Термін “мумія” використовується для позначення останків приблизно з 1615 року. Вважається, що він походить від арабського слова “муммія”, що перекладається як “бітум”, речовина, що бальзамує.

Як повідомляло раніше BitukMedia, польські дослідники за допомогою сучасних технологій відновили обличчя мумії, відомої під ім’ям “Таємнича леді”. Йдеться про єдину у світі вагітну забальзамовану жінку. Припускають, що вона померла 2000 років тому на 28-му тижні вагітності. Тепер можна роздивитись її обличчя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі