П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

45 хвилин боротьби: 12-річний хлопчик випадково зловив триметрову акулу

Важливо

12-річний Кемпбелл Кінан з Массачусетса випадково зловив на вудку велику білу акулу. Це сталось під час риболовлі у штаті Флорида, США.

Про це повідомляє ABC News.

Кемпбелл Кінан приїхав до штату, щоб підтримати сестру на турнірі з хокею. Пізніше його сім’я вирішила вирушити на рибалку. Хлопець був на риболовецькому судні не вперше. За його словами, він регулярно буває на риболовлі і любить це заняття.

Риба, яку витягував хлопчик, чинила відчайдушний опір. Було зрозуміло – упіймалось щось велике. Щоб підтягти улов до судна, Кемпбеллу знадобилася допомога капітана. “Ми стягуємо з Кемпбелла пальто і бачимо, як по ньому тече піт”, – згадує мати хлопчика, Коллін. Нарешті риба з’явилася на поверхні води, і хлопчик зрозумів, що спіймав триметрову білу акулу. Щоб упоратися з нею, знадобилося близько 45 хвилин. Риба виявилася акулою завдовжки близько 3 м і вагою до 300 кг, повідомила мати Кемпбелла Колін Кінан.

Затягувати акулу в човен рибалки не стали – в США існують правила, що забороняють витягувати білих акул з води. Але вони підтягнули хижачку досить близько, щоб капітан позначив її, перш ніж відпустити. Така позначка допоможе експертам у вивченні характеру міграції акул.

Акулу охрестили Ян-Ян на честь тренера сестри Кемпбелла, який був на борту і спостерігав за подіями.

Колін заявила, що пишається рішучістю та завзятістю сина. “Він нізащо не відпустив би котушку”, — стверджує вона.

Фото –  Katie Savage

Як розповідало раніше BitukMedia, у ПАР дев’ятирічний хлопчик упіймав на вудку 146-кілограмову бронзову акулу. Справився без допомоги дорослих, але за підтримки батька, від якого й успадкував любов до рибної ловлі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі