П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дев’ятирічний хлопчик упіймав на вудку 146-кілограмову акулу

Важливо

У ПАР дев’ятирічний хлопчик упіймав на вудку 146-кілограмову бронзову акулу. Справився без допомоги дорослих, але за підтримки батька, від якого й успадкував любов до рибної ловлі.

Про це повідомляє Daily Mirror.

Ксандре де Бір з трьох років рибалить разом із батьком, 35-річним Ксандером. 146-кілограмова бронзова акула на сьогодні його найвражаючій результат.

Це було справжнє протистояння. Хлопчикові знадобилося 2,5 години, аби витягти величезну рибину на берег. Тим часом батько спостерігав за розвитком подій з боку. Він лише періодично давав поради, як утримувати своє тіло, щоб ефективно використовувати його вагу й витримувати сильні удари акули.

За словами батька, він вважав, що його син поки не готовий до бою з такою великою рибиною, оскільки недостатньо сильний фізично. «Раніше я казав йому, що якщо він підчепить велику рибу, то повинен буде витягнути її самостійно. Що він не може передати вудку мені для допомоги, оскільки ці акули надзвичайно сильні бійці і легко не здаються”, – розповів чоловік.

Боротьба з акулою добряче виснажила хлопця, але задоволення, каже батько, було ще більше. Фото – Daily Mirror.

Ксандре та його батько виміряли та помітили зловлену акулу, перш ніж безпечно її відпустити. Така мітка надає цінну інформацію про ріст та рух акул.

Боротьба з акулою добряче виснажила хлопця, але задоволення, каже батько, було ще більше.

Дивно, але це була не перша спіймана дитиною акула, оскільки раніше він ловив на гачок піщаних акул. Йдеться про акул менш сильних, ніж бронзові. 

Якось хлопчику вдалося виловити 79-кілограмову акулу, з якою він боровся 40 хвилин.

Ксандер ділиться своїми рибальськими подвигами на своєму YouTube-каналі та в TikTok.

Ксандре де Бір з трьох років рибалить разом із батьком. Фото – Facebook/Xander de Beer

Бронзові акули сягають у довжину 3 метрів при вазі 300 кг. Голова довга з загостреною мордою і маленькими ніздряними отворами. Має вузькі вигнуті, гачкоподібні зуби. Представники цього виду харчуються переважно рибами, головоногими молюсками і ракоподібними. Може поїдати більш дрібних акул, скатів, медуз. Є об’єктом рибальського промислу в ареалі проживання. А також становить інтерес як об’єкт спортивного рибальства. Ця акула є потенційно небезпечною для людини.

Як повідомляло раніше BitukMedia, американець Енді Мур у прямому сенсі впіймав на гачок скам’янілість риби у річці Міссурі. Вік решток оцінюють у 90 млн років. Спочатку він подумав, що це скелет оленя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі