Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До питання деокупації Криму залучили Гарвард та Кембридж – Жовква

Важливо

22 вересня за ініціативи керівництва та студентів КНУ ім. Тараса Шевченка вперше відбувся «Кримський Академічний форум». Він дозволив залучити до окупації та реінтеграції Криму українські та провідні виші світу, такі як Гарвард та Кембридж.

Про це на сторінці у Facebook повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

За словами Жовкви, який відкрив захід, «Кримський академічний форум» – це новий вимір «Кримської платформи». У майбутньому стане майданчиком, який дозволить залучати академічне співтовариство до формування нашого бачення реінтеграції Криму. «Повернення додому» має пройти швидко та ефективно з максимальним комфортом для наших громадян», – написав Жовква.

Форум триватиме до 29 вересня. У перший день учасники говорили про економічну реінтеграцію, відродження культури та історичної пам’яті корінних народів та питання штучного демографічного заміщення, пише Жовква.

“25 жовтня у Хорватії відбудеться перший Парламентський саміт Кримської платформи. Разом зберуться спікери країн Кримської платформи, щоб обговорити законодавчі аспекти визволення Криму”, – проанонсував він.

Раніше у колонці для BitukMedia старший політолог у RAND Corporation  Карл Мюллер написав, що наступ на Крим – погана ідея, принаймні з теперішніми ресурсами української армії. Але українцям під силу зробити півострів ізольованим бастіоном росіян, який з часом паде.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі