Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Президент скасував інтерв’ю, бо на голові журналістки не було хустки

Важливо

Президент Ірану Ібрагім Раісі, який зараз перебуває у США з делегацією на Генасамблеї ООН, скасував інтерв’ю журналістці Крістіан Аманпур. Причиною стала відмова Аманпур пов’язати на голову шарф.

Про це повідомляє CNN.

Інтерв’ю планувалося давно і мало стати першим у США. Зрештою було домовлено, що воно відбудеться у середу на полях зустрічі Генасамблеї ООН. Раісі не з’являвся протягом 40 хвилин, після чого помічник попросив, аби журналістка CNN Аманпур пов’язала на голову шарф. Журналістка каже, що «коректно відмовилася».

Аманпур народилася і виросла в Тегерані. Вона пояснила, що в Ірані без покритої голови жінка не може працювати журналісткою. Але вона не вважає за потрібне пов’язувати шарф у США.

Раісі, каже Аманпур, дав чітко зрозуміти, що шарф на голові – це ознака поваги до святкових мусульманських місяців мухаррам і сафар, а також, що це пов’язано із «ситуацією» у Ірані. І якщо вона його не пов’яже, розмови не відбудеться. Оскільки Аманпур не поступилася своїми принципами, президент Раісі на зустріч не прийшов.

Протести в Ірані розпочалися на цьому тижні після того, як «поліція моралі» забила до смерті 22-річну Махсу Аміні. Дівчина відмовлялася носити традиційний жіночий головний убір. Зараз у країні відбуваються масові мітинги, жінки палять традиційні головні убори, а чоловіки їх підтримують, атакують поліцію, її агентів у натовп та Вартових Ісламської революції. Ісламська революція відбулася в країні у 1979 році, після чого у країні ввели жорсткі мусульманські правила.  

Як повідомляло раніше BitukMedia, рейс літака Royal Air Force Globemaster C-17, який перевозив труну королеви Єлизавети ІІ із Шотландії до Лондона, потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Він став польотом, за яким слідкували найбільше людей з часу запуску сайту Flightradar24.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі