Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рейс із труною королеви Єлизавети ІІ встановив світовий рекорд

Важливо

Рейс літака Royal Air Force Globemaster C-17, який перевозив труну королеви Єлизавети ІІ із Шотландії до Лондона, потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Він став польотом, за яким слідкували найбільше людей з часу запуску сайту Flightradar24.

Про це повідомляє UPI.

Політ літака із труною із тілом королеви на борту тривав трохи більше години. 13 вересня борт вилетів з аеропорту Единбурга в Шотландії о 17:20. у вівторок і приземлився в RAF Northolt у Англії.

На сайті Flightradar24, найпопулярнішому сервісі для відслідковування польотів, за ним у цей час спостерігали 4,79 млн осіб. Ще 279 тис. спостерігали за польотом через онлайн трансляцію на YouTube. Повідомляють, що як тільки літак з’явився на моніторі, на нього звернули увагу і клікнули близько 6 млн людей.

Маршрут рейсу із труною королеви. Фото: Flightradar24

Даний рекорд як “найбільш відслідковуваний рейс” уже офіційно визнала Книга рекордів Гіннеса, повідомляє Flightradar24.

Представник Flightradar Ян Печенік сказав, що вони очікували, що за рейсом будуть спостерігати дуже уважно. Але через такий наплив спостерігачів на сайті почали відбуватися навіть збої. Наприклад, близько 200 тис. чоловік отримували неправильну інформацію про літак Turkish Airlines, який ішов на посадку в Единбурзі. Довелося навіть зменшити трафік на сайті, аби зменшити навантаження.

Попередній рекорд встановила Ненсі Пелосі під час свого візиту на Тайвань – за її літаком спостерігали 2,2 млн людей.

Як повідомляло раніше BitukMedia, королева ЄлизаветаІІ померла у віці 96 років 8 вересня. Вона стала британським монархом із найдовшим терміном правління – 70 років та 214 днів. Королева спочила у одній зі своїх улюблених резиденцій у замку Балморал у Шотландії в оточенні дітей та внуків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі