Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Померла королева Британії Єлизавета ІІ

Важливо

Королева Єлизавета померла у віці 96 років. Вона стала британським монархом із найдовшим терміном правління – 70 років та 214 днів. Королева спочила у одній зі своїх улюблених резиденцій у замку Балморал у Шотландії в оточенні дітей та внуків.

Про це повідомив Букінгемський палац.

Принц Гаррі, скоріш за все, не встиг побачити бабусю перед смертю – повідомлялося, що він лише в дорозі до неї.

73-річний принц Чарльз успадкує трон.

Єлизавета ІІ запам’яталася як монарх, яка найбільше подорожувала. Зокрема, вона стала першою, хто відвідала Австралію та незалежну Ірландію. Разом з принцом Філіпом вони стали першими британськими монархами, які здійснили довколасвітню подорож.

Також вона запам’яталася своєю любов’ю до коргі – вона завжди брала із собою цих собак під час перельотів. Також вона любила кінні перегони – кілька років тому її навіть звинувачували у надмірній розтраті грошей на них.

Також примітрим був завжди стиль королеви і її любовь до різноманітних шляпок. Стилістка королеви Анджела Келлі завжди вибирала вбрання так, аби різні його деталі доповнювали один одного в кольоровій гамі.

По життю королеви Єлизавети ІІ лишилося багато цікавих фактів із її біографії. Наприклад, те, що королівські коштовності, які мали перейти їй у спадок, під час Другої світової зберігалися у коробці з-під печива. А також що корона на її голові під час промов до нації була така важка, що шия насилу витримувала.

Вона не значно пережила свого супутника життя Філіпа, який помер уві сні у віці 99 років у квітні 2021 року під час пандемії Covid. Вона проводжала його в останній шлях наодинці в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку. Кількість запрошених значно зменшили через пандемію. Єлизавета та Філіп були одружені 73 роки.

Під час останньої публічної появи – зустрічі із новою прем’єркою Британії Ліз Трасс – на руці королеви побачили значний синець. Це стурбувало публіку. 8 вересня повідомили, що усі діти королеви Єлизавети збираються поруч із нею. Вона перебувала під медичним наглядом через стан здоров’я.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі