Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поборемось – обрано претендента на “Оскар” від України

Важливо

Драму “Клондайк” режисерки Марини Ер Горбач обрано претендентом на боротьбу за премію “Оскар” від України. Йдеться про номінацію в категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Про це повідомляє Український оскарівський комітет (УОК).

Члени комітету обирали між двома фільмами – “Снайпер. Білий ворон” Марʼяна Бушана і “Клондайк” Марини Ер Горбач. Фільм було обрано шляхом голосування членами УОК, головою якого є Алік Шпилюк.

“Клондайк” – призер Берлінале і Санденсу. Світова прем’єра стрічки пройшла на найбільшому фестивалі незалежного кіно США і здобула там приз за Найкращу режисуру. 

Фільм спільного виробництва України й Туреччини також продемонстрували на Берлінському кінофестивалі. В активі  “Клондайку” одразу два призи — Екуменічного журі та Глядацьких симпатій.

“Номінація від країни на нагороду Американської Кіноакадемії — це крок до глобальної аудиторії. А під час війни це ще й можливість поширювати меседж, який відгукується українцям. “Клондайк” говорить про нас кіномовою зрозумілою іноземцям”, – коментує режисерка фільму Марина Ер Горбач.

“Клондайк” –  драма про історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 в селі Грабове на Донеччині. Родина очікує народження первістка, коли війна жорстоко вривається в їхні життя разом з уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється їхати, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання.

Головну роль у фільмі виконала акторка театру та кіно Оксана Черкашина (“Погані дороги”), а також Сергій Шадрін (“Чорний ворон”) і Олег Щербина (“Черкаси”, “І будуть люди”).

У широкий український прокат стрічка  вийде 3 листопада.

Щодо “Оскара”, наступним кроком УОК перевірить фільм на відповідність вимогам Американської кіноакадемії та офіційно оголосить кандидата, що змагатиметься за право потрапити спочатку до лонглиста, а далі і шортлиста премії в номінації “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, українська кінострічка “Мати апостолів” отримала головну нагороду на міжнародному кінофестивалі Asia Film Art.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі