Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українська кінострічка «Мати апостолів» отримала головну нагороду на міжнародному кінофестивалі Asia Film Art

Важливо

Фільм «Мати апостолів» став присвятою для усіх українських матерів, які пішли захищати Україну у 2014 році. Він здобув головну нагороду Asia Film Art International Film Festival (AFAIFF), що відбувся в липні в Гонконзі. Кінострічку зняв український режисер грузинського походження Заза Буадзе.

Про це йдеться на сайті Державного агентства України з питань кіно.

Найдорожче, що є у кожної матері – це її дитина. Українські матері є прикладом стійкості, нескореності та незламності всього українського народу. Вони подарували Україні сильних духом воїнів, які захищають нас від російських окупантів.

«Ми були вражені вашим фільмом до глибини душі», – сказали організатори фестивалю.

В основі стрічки «Мати апостолів» висвітлені історії жінок, чиї сини воювали за Україну у 2014 році. У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє в чужий і агресивний світ ненависті та страждання.

«Для України та для нас, творців фільму, ця перемога дуже важлива та символічна. Сьогодні Україна переживає важкі часи (…) Українці платять непомірну ціну за незалежність своєї держави. Ми, представники української кіноспільноти, маємо велику відповідальність нести світу достовірний український наратив»,- наголосив продюсер фільму Дмитро Овечкін.

Також стрічку створено кінокомпанією  «Студія «Золоте Руно» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, промокампанія картини проходить за підтримки Держкіно.

Як раніше повідомляло BitukMedia,  фільм виробництва Одеської кіностудії «Чому я живий» українського режисера Вілена Новака здобув перемогу в номінації Best Feature Film Director на фестивалі Silk Road Film Awards Cannes.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі